Haberler

Kırşehir'de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları, Kırşehir'de de Coşkuyla Kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.

Vali M. Lüüfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar ve Belediye Başkanı Halim Çakır ile kamu kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan törenler, Ahi Stadyumunda devam etti. Ahi Stadyumunda saat 10:00'da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlamalarda ilk olarak Vali Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Çuhadar ve Belediye Başkanı Çakır tarafından tribünleri dolduran öğrenciler ve vatandaşlar selamlanarak bayramları kutlandı. Kutlamaların açış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa yaparken, konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine işaret eden şiirler okundu. Kutlamalar çerçevesinde törene katılan okulların resmi geçidi yer aldı. Resmi geçidin hemen ardından da törende görev alan öğrenciler tarafından spor, halkoyunları ve çeşitli gösteriler sahnelendi.

Kutlamalarda yaklaşık 300 öğrencinin aynı anda halkoyunları gösterileri sergilemesi, renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Kutlamalara vatandaşlarında katılımı yüksek olurken, 5 bin kişilik stadyumda hınca hınç doldu. Stadyuma sığmayan birçok vatandaş, kutlamalarda görev alan çocuklarını stadyum yanında bulunan yüksek bir tepeden seyretmek zorunda kaldı. Saat 10:00'da başlayan törenler yaklaşık 2 saat sürdü.

(AD-SE-Y) 23.04.2008 12:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title