Haberler

Kırklareli'de Kurulması Planlanan Termik Santral

Bir grup çevreci, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde kurulması planlanan Trakya Entegre Termik Santrali'ni protesto etmek amacıyla bölgede kamp kurdu.

Bir grup çevreci, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde kurulması planlanan Trakya Entegre Termik Santrali'ni protesto etmek amacıyla bölgede kamp kurdu.

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) önderliğinde Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'dan gelen çok sayıda çevreci, Beğendik köyünde sabah saatlerinden itibaren çadır kurmaya başladı.

Beğendik köyünde ve Bulgaristan'ın Rezova köyünde eş zamanlı yakılan kamp ateşiyle Trakya Entegre Termik Santral Projesi protesto edildi.

İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, termik santral kurulduğu takdirde, bölgeye yapacağı tahribatı düşünmeyi istemediklerini söyledi.

Trakya Entegre Termik Santral Projesi'ni Trakya bölge insanın yanı sıra Bulgaristan vatandaşlarının da istemediğini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Bütün duyarlı vatandaşlara teşekkür ediyorum. Çevreci vatandaşlarımız çadırlarını kurdu, geceyi bölgede geçirecekler. Bulgaristan'ın Rezova şehrinde aynı şekilde protestolar sürüyor. Tepkimizi dile getiriyor ve getirmeye devam edeceğiz. Termik santral ile kömürler yanacak.

Senelik 2 milyon 850 ton kömür yakılacağını biliyoruz. Saatte 360 ton kömür yanacak. Bölgedeki tahribatı düşünmek istemiyoruz. Devletimizin duyarlı olacağına inanıyoruz."

-DAYKO Başkanı Türkkan-

DAYKO Başkanı Nusret Türkkan da cennet gibi bir bölgede termik santral istemediklerini belirterek, kamp yapma amaçlarının termik santrale karşı çıkmak olduğunu ifade etti.

"Bulgaristan ve Türkiye halkı termik santrali istemiyor" diyen Türkkan,

"Longoz ormanlarına yapılması planlanan termik santral için yer seçiminin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu bölgeyi herkesin görmesi gerekiyor. Yanlış bir proje, doğa dahi bu projeye karşı çıkacaktır. Bütün canlılar bu projeye karşı" diye konuştu.

Muhabir: Özgün Tiran

Yayıncı: Kemal Kaymak - KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Bulgaristan Kırklareli İğneada Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title