Haberler

Kırıkkale'de "İlimi Seviyorum Çevremi Koruyorum" Projesi

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, amaçlarının tüm gençlerde ve özellikle öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, amaçlarının tüm gençlerde ve özellikle öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesi'nin ortaklaşa olarak yürüttükleri, "İlimi Seviyorum Çevremi Koruyorum" projesi kapsamında öğrenciler daha temiz daha yaşanabilir bir çevre adına Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptılar.

Öğrenciler adına bir açıklama yapan Atatürk Ortaokulu Okul Temsilcisi Zeynep Sina Ersan, projeden önce Kırıkkale'nin temizlik konusunda yetersiz olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle yazın kafamızı çevirip baktığımızda çekirdek kabukları şehri kaplıyordu. Çoğu insan bundan herhangi bir rahatsızlık duymuyordu. Çünkü her ne kadar yanlış olsa bile alışılagelmiş bir görüntü idi. İnsanlar bu şekilde kabullenmişlerdi Kırıkkale'yi. Fakat azda olsa bir takım grup bu görüntüden rahatsız oluyordu. İşte projenin ilk basamaklarını bu bir takım grup dediğimiz kişiler gerçekleştirdi. Fakat sadece çekirdek gruplar ile sınırlı kalmıyordu. Sigara izmaritleri, çevreye duyarsızca atılmış ambalajlar ve insanların tükürükleri hem çevremizi çirkinleştiriyor, hem de sağlımız açısından olumsuz bir etki yaratıyordu. Bu tür konularda duyarlı olmak gerekir. Bir Kızılderili atasözü derki, dünya dedelerimizden miras kalmadı, biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık, demiştir. Hiç birimizin bencilce davranmaya hakkı yok. Bu dünya bizim tapulu malımız değil. Onu kirletmek yerine kirlerinden arındırmamız lazım. Bizden sonra gelecek milyonlarca insana sıkıntılar çektirmek ne derece adildir ki. Atmosfere saldığımız klorofloro karbonlar ozon tabakasını her geçen gün biraz daha inceltmekte ve deliği büyütmektedir. Ozon tabakası bizi güneşin zararlı ışınlarından korur. Eğer bizi koruyacak bir kalkanımız olmazsa savaşlarda nasıl kılıç darbelerinden kaçamazsak aynı şekilde yaşam kaynağımızın o zararlı ışınlarından da korunamayız."

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ise öğrencileri tek tek tebrik ederek konuşmasında projenin önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Amacımız, tüm gençlerde ve özellikle öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Böylelikle okul içinde ve yaşadıkları bölgelerde çevre kirliliğinin önlenmesinde ve oluşan her türlü çevre ortadan kaldırılmasında düşünen, sorgulayan ve hesap soran, aynı zamanda çevrenin iyileştirilmesi için fiilen çaba sarf eden bir gençlik oluşturmaktır."

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından esnafı ziyaret ederek, çevre temizliği bilincini anlatan broşürler dağıttılar.

Yayıncı: Emrah Yaşar - KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kırıkkale Ali Okur Sina Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title