Haberler

Kırgızistanlı İş Adamlarından Ostim'e Ziyaret

İkili iş görüşmelerinde bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Kırgızistanlı iş adamları OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

İkili iş görüşmelerinde bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Kırgızistanlı iş adamları OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, Kırgızistan'ı kardeş ülke olarak gördüklerini belirterek, "Bunu ticaretle pekiştirmek hepimiz için bir görevdir" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ev sahipliğinde dün gerçekleştirilen Türkiye- Kırgızistan Ticaret ve Yatırım Forumu'nun ardından OSTİM ile Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatan Aydın, söz konusu protokolle Kırgızistan'a sanayi bölgesi kurulması konusunda ilk adımın atıldığını söyledi.

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov da Kırgızistanlı iş adamlarının iki gündür devam eden toplantılar çerçevesinde kendi ülkelerindeki iş olanaklarını tanıtmaya çalıştıklarını ve Türkiye'deki iş olanaklarını araştırdıklarını kaydetti.

Dün imzalanan protokollerle bu anlamda önemli bir başlangıca imza atıldığını dile getiren Dzhunusov, "Bizim için önemli olan protokollerin imzalanması değil çalışmaların başlamasıdır" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Kırgızistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunun altını çizen Dzhunusov, "O günden bugüne iki ülke arasında güzel bir köprü kuruldu. Bizim amacımız bu köprüyü altın köprüye dönüştürmektir" diye konuştu.

Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Sharshekeev de OSTİM ile imzaladıkları işbirliği protokolünün ardından Türk ve Kırgız iş adamlarının yeni başarılara imza atacaklarını ifade etti.

Türkiye'de birçok yeni iş alanı açıldığını dile getiren Sharshekeev, "Türk iş adamları siparişleri başka ülkelere göre daha kısa sürede temin ediyor. Türkiye ile Kırgızistan'ın ortak noktalarından biri, iki ülkenin de gazı ve petrolünün olmaması. Bu yüzden ancak kendimiz çalışarak ve üreterek gelişebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Türk firmalarla ikili iş görüşmelerinde bulunan Kırgız iş adamları, OSTİM'deki bazı işletmelere de ziyaretlerde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Orhan Aydın Kırgızistan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title