Haberler

Kira Gelirini Gizleyen Ev Sahiplerine Ceza

Güncelleme:

Kira geliri elde eden ev sahipleri, gelirinizi gizlerseniz ceza alabilirsiniz. Maliye çapraz sorgu ile gerçeği tespit ediyor ve ceza kesiyor.

Maliye ev sahiplerinin peşine düştü. Yanlış beyan veren ya da gelirini saklayanları, çapraz sorgu yöntemi tespit ediyor. Geçen yıl düşük kira geliri beyan eden veya herhangi bir bildirimde bulunmayan 367 bin 247 ev sahibi Maliye'nin radarına takıldı.

KENDİ BEYANNAMESİNİ DOLDURABİLİYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı bu yıl Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile doldurulan Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) beyanname sayısının ise 1 milyon 346 bin olmasını planlıyor. İdare tarafından bankadan gelen bilgiler doğrultusunda otomatik vergilendirme yapılmasına rağmen mükellef kendi beyanına göre de beyanname doldurabiliyor.

GİZLEYENLERE CEZA GELECEK

2015 yılında da kira gelirini eksik beyan edenlerin elektronik ortamda tespiti devam edecek. Gelir İdaresi Başkanlığı belediyeler, elektrik dağıtım şirketleri, PTT, banka ve tapu müdürlüklerinden aldığı bilgiler doğrultusunda kiracı envanterini güncelleme uygulamasına devam edecek. 3 bin 300 liralık istisna tutarının üzerindeki kira gelirleri için vergi ödemeyene ceza gelecek.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (55)

Adobe Mobil-ANDROID:

Altı üstü bir tane evim var, ordada kiracı oturuyor. Ancak ben kendimde, Ak Parti Merkez ilçe başkanının evinde kiracıyım, adamın 4-5 tane dairesi var vergi ödemediği için ben bir tane evimin vergisini ödemek zorunda kaldım. Bu yüzden hakkımı helal etmiyorum. Nereniz müslüman lan sizin.

26
9
yanıtYanıtla
snnhyMobil-ANDROID:

maliye büyük baliklara bakamiyo bunlaramı düştü yaziklar olsun

30
1
yanıtYanıtla
bekliyoruz:

erkeksen doğu illerine yolla maliyecilerinide görelim. . . . batıda 20 yaşında maliyeci oluyor 60 yaşına gelesiye kadar aynı ilçede görev yapıyor. . göndersene afyonun ilçelerinde maliyecilerini hakkariye. . . .

28
2
yanıtYanıtla
Veysel AlıcıMobil-IOS:

Dişimizden tırnağımızdan birikim yaparak zor şartlarda aldığımız dayrelere vergimizi ödüyoruz O vergileri suriyeliler iç yapıyorlar oda bir işmiş gibi öğüne öğüne bitiremiyorlar 5 milyar dolar yedirmişler benim halkımın vergilerinden yaz yazı beyler seçime azkaldı ????

26
4
yanıtYanıtla
Muzaffer KURUL:

dişinden tırnağından artma ile ikinci ev alma hayal. Aileden kalma kirada bir eviniz var ve bunun kira gelir vergisini ödüyorsunuz. 15 yıllık kiracı 575 TL kira ödüyor. Yıllık 6900TL nin kira gelir vergisini lanet olsun diyerek ödüyorum. Şerrefli milletvekileri YILLIK 120. 000TL lik KİRA GELİRİNİ BEYAN ETMEKTEN MUAF TUTULDULAR. UYAN EY HALKIM. BİRLİK OLUN İTİRAZ EDİN. ONLAR VEKİL İSE BİZLER ASİLİZ. . . .

25
1
yanıtYanıtla
MUSTAFA ERDOĞAN:

HÜKÜMETİN İŞİ GÜCÜ BİTTİ VERGİLER YETMİYOMUŞ GİBİ BİDE EV SAHİPLERİNE GÖZ DİKTİ (Bİ LAH VARDIR ALAN MEMNUN SATAN MEMNUN SANANE )

14
1
yanıtYanıtla
naylonluMobil-ANDROID:

devletin parasi bitti ki, nerden nasil koparilir paracuklar.durmak yok yola devam.....

13
2
yanıtYanıtla
GARIBANMobil-IOS:

Iyi yapiyorlar kaçirmasinlar kira vergisini

0
15
yanıtYanıtla
alimobilWeb@haberler.com:

Düş insanlarin pesine. Düşür herkesi bir gun seni de görürüz bakan efendi allah bu yaptiklarinizin hesabini elbet soracak

14
1
yanıtYanıtla
MÜTEAHHİT:

GÜZEL BİR UYGULAMA, YENİ EV ALIMLARININ DADA MÜTEAHHİT EVİN FİYATINI TAPUDA DÜŞÜK GÖSTERİYOR, BUNLARINDA PEŞİNE DÜŞÜN

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title