Haberler

Kimse Yok mu Derneği'nden Pakistan'a Yardım

Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif: "Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin iki ülkeye de hayır getirmesi için dua ediyorum"

Kimse Yok mu Derneği, Türkiye'de toplanan yardımları deprem ve sel fekaletlerinde büyük zarar gören Pakistan'ın Pencap eyaletine ulaştırdı.

Kimse Yok mu Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Pencap Eyaleti Başbakanı Şehbaz Şerif, dernek yetkilerini makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan Şerif, Türkiye'nin Pakistan'la kardeşliğe dayanan ilişkileri bulunduğunu belirterek, "Biz ülke olarak çok büyük afetler geçirdik ve bize Türk halkı yardımlarını hiç esirgemeden devam ettirdi. Sizlerle burada görüşmekten gerçekten çok mutluyum. Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin iki ülkeye de hayır getirmesi için dua ediyorum. Bu iyi ilişkilerin iki ülke için de kaynak olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özellikle 2010'da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye gönderilen yardımlara değinen Şerif, dernek tarafından Muzaffargarh şehrinde evsiz kalan aileler için yaptırılan 296 ev, 12 derslikli okul, cami, alışveriş merkezleri ve parkların bulunduğu 20 dönümlük İkbaliye kasabasının 14 Eylül'de açılacağını bildirdi.

Şehbaz Şerif, "İnsanların ev, köy, ilaç gibi ihtiyaç duyduğu şeylerde Türk insanının yardımını yanımızda bulmak bizleri gerçekten onurlandırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Pakistanlı çocukların yüzü güldü

Kimse Yok mu heyeti ile birlikte Pakistan'daki yardım faaliyetlerine katılan sanatçı Reyhan Karaca, yetimhaneleri ziyaret ederek, çocuktti.

Dernek, büyük sel ve deprem felaketinden sonra Pakistan'da 20 bin öğrenciye eğitim malzemesi ve kıyafet yardımı yaparak, çocukların yüzünü güldürdü.

Yardımlar kapsamında Pencap Eyaletinde Muhammed İkbal tarafından kurulan Darülşefkat Yetimhanesi'ni ziyaret eden Reyhan Karaca, derneğin gönüllü elçisi olarak Afrika'nın birçok fakir bölgesinde bulunduğunu anlattı.

Türk insanının yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını aktaran Karaca, "Ziyaret ettiğimiz ülkelerde zor şartlar altında hayatlarına devam eden insanlar gördüm. Onların yaşamlarından hem ibret alıyorum hem de 'başka ne yapabilirim' diye yardım toplamaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Pakistan yardım heyetinin başında bulunan Kimse Yok mu Derneği Genel Sekreteri Savaş Metin de ihtiyaç sahiplerinin kaldığı ortamları yerinde görerek eksikliklerinin en hızlı ve adil şekilde tamamlanmasında  bu ziyaretlerin büyük rolü bulunduğunu kaydetti.

Metin, dernek olarak ramazanda 1091 aileye yaklaşık 30 kilogram ağırlığında erzak paketi, 5 bin iftar ve 600 aileye ise 5 kilogramlık et vererek yaklaşık 15 bin ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürdüklerini bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title