Haberler

Kim, Hangi Kitabı Okuyor?

Şahan Gökbakar; Şirin Sever'le yaptığı röportajda kitap okumadığını açıklayınca olay oldu.

Şahan Gökbakar ; Şirin Sever'le yaptığı röportajda kitap okumadığını açıklayınca olay oldu. Daha önce de aynı şaşkınlık ünlü reklamcı Ali Taran için yaşanmıştı; "Türkiye'nin en ünlü reklamcısı nasıl kitap okumaz?" diye... Geçenlerde ise 'magazin kurdu' Gülben Ergen; 'kitap kurdu'na dönüşme hikayesini Sinan Özedincik'e anlattı. İşte bu yazıya; iki zıt örnek konumundaki Gülben Ergen ile Şahan Gökbakar ilham verdi. Ben de birkaç ünlü ismi arayıp onlara "Siz ne okursunuz, sevdiğiniz yazarlar kimlerdir?" diye sordum. Amaç, sanat dünyasının okuma alışkınlığını yansıtan mini bir araştırmaydı. İşte sonuç...

FİLİZ AKIN: Vazgeçilmez yazarlarım pek çok. Şu an Yaşar Kemal'in 'Çıplak Deniz Çıplak Ada' romanını şiirmiş gibi, hayranlıkla okuyorum. En beğendiklerimin başında ise Oğuz Atay'ın 'Tutunamayanlar'ı vardır. Marquez'in 'Yüzyıllık Yalnızlık'ı ile Dostoyevski'nin 'Suç ve Ceza'sını da geçenlerde tekrar okudum. Gene son zamanlarda okuduğum İhsan Oktay Anar'ın 'Puslu Kıtalar Atlası' ile son kitabı 'Yedinci Gün'ü herkese tavsiye ederim. Gençler, bilhassa yazmaya meraklı olanlar mutlaka okumalı bu kitapları. Farklı farklı üsluplarla, nasıl yeni ufuklar açıyorlar, nasıl etkiliyorlar fikir ve duygu dünyamızı görmeliler. Şu ara Canan Barlas'ın 'Her Şey Hiçbir Şeymiş' adlı kitabını bitirmek üzereyim. Sırada arkadaşım Tilda Tezman'ın 'Oyunname' kitabı var.

FERHAT GÖÇER: Charles Bukowski vazgeçilmez yazarımdır. Bütün kitapları var bende. Kişisel gelişimimde çok önemli bir yeri olduğuna inanırım. Onun kitapları, iç huzuru bulmamda da bana çok destek olmuştur. Şu anda ise Lee Child'ın 'Jack Reacher' serisinden 'Killing Floor'unu okuyorum. Lee Child, ayrıntılara çok önem veren bir yazar. Eserleri bana büyük heyecan veriyor. Her sayfada yeni sürprizlerle karşılaşıyor; kendimi film izliyor gibi hissediyorum.

*DEMET AKBAĞ: Yerli yazarlardan en çok Yaşar Kemal, Oğuz Atay, Orhan Pamuk ve Ahmet Altan severim. Yabancılardan ise Paulo Coelho, Marquez, Jose Saramago ve Paul Auster gözdelerimdir. Şu anda Yılmaz Karakoyunlu'nun 'Mor Kaftanlı Selanik' isimli kitabını okuyorum. Roman dışında ise en çok biyografi severim.

*YONCA LODİ: Vedat Türkali, Kürşat Başar, Buket Uzuner, Can Dündar, Perihan Mağden ilk aklıma gelen vazgeçilmez yazarlarım... En sevdiğim kitap ise kesinlikle Vedat Türkali'nin 'Bir Gün Tek Başına' adlı eseri. En son Hakan Günday'ın 'Az'ını okudum. Beni köşemden kaldırıp zora götüren, iddialı yazarları seviyorum.

*HÜLYA KOÇYİĞİT: Vazgeçilmez yazarlarım öyle çok ki... Kemal Tahir, Orhan Kemal, Sabahattin Ali, Orhan Pamuk, Elif Şafak, Ahmet Ümit, Dostoyevski, Tolstoy, Victor Hugo ve Charles Dickens ilk aklıma gelenler. Bu yazarları seviyorum çünkü bana hayatı öğrettiler. Sanki kendim yaşamışım gibi onların kitaplarındaki kahramanlarla empati kurup; insan dediğimiz varlığı anlamayı, öğrenip anlamlandırmamı sağladılar... Şu sıra okuduğum romana gelince... Paulo Coelho'nun 'Şeytan ve Genç Kadın' kitabını okuyorum. Bu kitabı daha önce de okumama rağmen çok etkilendiğim için yeniden elime alma ihtiyacı hissettim. Hem roman olarak, hem de manevi arayışlar için yol gösterici mahiyette bir eser bence...

*M. KEMAL ÖZTÜRK (BADEM GRUBU): Aziz Nesin'in 'Yol'unu çok severim. Yine Goethe'nin 'Genç Werther'in Acıları' en sevdiklerimden biri... Şu sıralar ise Paulo Coelho'dan 'Elif'i ve Joanne Greenberg'den 'Sana Gül Bahçesi Vadetmedim'i okuyorum.

*GÖKÇE: İki isme bayılırım; Kurlansky ve Özdemir Asaf. Özdemir Asaf'ın 'Sen Bana Bakma Ben Senin Baktığın Yönde Olurum' favorimdir. Şimdilerde Jack Kerouac'ın 'Yolda'sını okuyorum.

*KIRAÇ: Sevdiğim, "Bir numaram' dediğim yazar; Kazım Mirşan'dır. Tüm kitaplarını okudum. Cengiz Aytmatov da beğendiklerim arasında. Cengiz Özakıcı'nın 'Dünden Bugüne Türkler'de Dil ve Din Kur'an'ı Doğru Anlamak'da okumaktan zevk aldığım kitaplar arasındadır.

*HANDE YENER: Haruki Murakami'nin '1Q84' isimli kitabını okuyorum. Elimden bırakamama nedenim kitabın önsözü oldu: "Yürekten sevdiğin bir insan varsa, bir kişi olsun yeter; hayatın kurtulmuş demektir." Bayıldım bu söze...

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Şahan Gökbakar Yaşar Kemal Dostoyevski Oğuz Atay Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title