Haberler

Kilosu 4 Liraya Deve Dikeni

Güncelleme:

Hacıaliobası Köyü yakınlarında yetişen deve dikenini toplayan kadın işçiler, ellerinin parçalanmasına aldırmadan çalışıyor.

Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne bağlı Hacıaliobası Köyü yakınlarında yetişen deve dikenini toplayan kadın işçiler, ellerinin parçalanmasına aldırmadan çalışıyor. Birçok insanın deve dikenini işe yaramaz bir bitki olarak gördüğünü belirten işçilerden Muradiye Aslan, "Bu bitkinin tepesindeki tohumlar ilaç sanayinde kullanılıyor" dedi.

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nin Esentepe Köyü'nden gelerek İncirliova İlçesi'nin Hacıaliobası Köyü yakınlarında deve dikeni toplayan işçiler, ekmek parası uğruna, bu bitkinin ellerini parçalamasına aldırmıyor. Tarlada, bahçede ve yol kenarında kendiliğinden yetişen deve dikenini birçok insanın işe yaramaz bir bitki olarak gördüğünü belirten işçilerden 37 yaşındaki Muradiye Aslan, "Bu bitkinin tepesindeki topuzun içinde tohumlar ilaç sanayinde kullanılıyor. Topladığımız deve dikenlerini kilosu 4 liradan ilaç firmaları ve aktarlar alıyor" diye konuştu.

Deve dikeninin işi olmayan birçok vatandaşın geçim kaynağı haline geldiğini belirten Aslan, eşi ve yakınları ile kendilerine ait minibüsle İncirliova'ya gelerek buradaki DSİ su kanalları kenarlarında ve ovalardaki deve dikenlerinin topuzlarını topladıklarını belirtti. Aslan şunları söyledi:

"4 çocuğum okuyor. Köyde yapacak iş yok. Geçimimizi sağlamak için yılda yaklaşık iki veya üç ay deve dikeni topuzu topluyoruz. Topuzları toplamak gerçekten çok zor bir iştir. Tamamen dikenli olduğu için ellerimiz delik deşik oluyor. Ama başka yapacak işimiz olmadığı için bunu yapmak zorunda kalıyoruz." - Aydın / İirliova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirliova Muradiye Koçarlı Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title