Haberler

Kilis ve Gaziantepli Vekillerin Ortak Girişimi

Kilis ve Gaziantep milletvekilleri ile sanayiciler, ortak Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret ettiler.

Kilis ve Gaziantep milletvekilleri ile sanayiciler, ortak Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret ettiler.

AK Parti Kilis Milletvekilleri Ahmet Salih Dal ve Opr. Dr. Fuat Karakuş ile Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Derya Bakbak ve Ali Şahin ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile bir araya geldiler. Toplantıda, Kilis-Polateli ilçesi sınırları içerisinde bulunan 25 bin dönüm arazi ve Gaziantep sınırları içerisinde bulunan 10 bin dönüm araziyi birleştirerek, ortak bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması görüşüldü.

Her iki ilin milletvekilleri ve iş adamları, kurulması planlanan bu Organize Sanayi Bölgesiyle, Gaziantep sanayicisinin faydalanması yanında Kilis'in, ciddi bir kalkınma hamlesi ile başta işsizliğin ortadan kaldırılması ve bir sanayi şehri olma yolunda ciddi bir adım atılacağını kaydettiler. Ayrıca bu Sanayi Bölgesinin kurulması ile Kilis-Akbez-Hassa'dan Dörtyol'a, denize bağlanacak olan yolun sanayiciler açısından ciddi bir ekonomik getiri sağlayacağı belirtildi.

Kilis milletvekilleri olarak bu konunun yakın takipçisi olacaklarını söyleyen Kilis milletvekilleri Dal ile Karakuş, oluşturulacak olan ortak Organize Sanayi Bölgesinin, Kilis ve Gaziantep için hayırlı olmasını dilediklerini belirttiler. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Ahmet Salih Dal Nihat Ergün Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title