Haberler

Kilis Valisi Tapsız'dan Muhtarlara Sürpriz Ziyaret

Güncelleme:

////

KİLİS VALİSİ'NDEN MUHTARLARA SÜRPRİZ ZİYARET

KİLİS Valisi Süleyman Tapsız, Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, Başkan Mehmet Ünlükahraman'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı, sorunlarını dinledi.

Kilis Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ünlükahraman ile bir süre sohbet eden Vali Süleyman Tapsız, yapılan çalışmalardan dolayı muhtarlara teşekkür etti ve dernek hizmetlerinde kullanılmaz üzere bilgisayar ve yazıcı hediye etti.

Vali Tapsız daha sonra Sabah Pazarı bölgesindeki esnafları ziyaret etti. Esnaflar sohbet ettikleri Vali Tapsız'a isteklerini iletip, beklentilerine dair mesajlar verdi.

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS,

////

KİLİS'TE ŞEHİT AİLELERİ İLE GAZİLERE YEMEK VERİLDİ

KİLİS'te, jandarma teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle şehit aileleri ile gazilere yemek verildi.

Kilis İl Jandarma Komutanlığı tarafından, jandarma teşkilatının kuruluşunun 174'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen yemeğe; Kilis Valisi Süleyman Tapsız. İl Jandarma Komutanı Murat Çolak, Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, jandarmanın ülkenin huzur ve güvenliği için çalıştığını ifade etti. Şehitlerin vatan için canlarını seve seve feda ettiğini, gazilerin de yaralandığını anlatan Vali Tapsız, "Bugün burada şehitlerimizin aileleri ile gazilerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sizler; çocuklarınızı, eşlerinizi, yakınlarınızı, en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun. Sizler, en küçük sorununuzda çekinmeden bizlere gelebilirsiniz. Devletin kapısı da, gönüllerimiz de size sonuna kadar açıktır" dedi.

Songül ALTIAYLIK/KİLİS,

////

MADEN-İŞ GENEL BAŞKANI AKÇUL ELBİSTAN'I ZİYARET ETTİ

KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi'ndeki Elbistan-Afşin Şubesi'ni ziyaret eden Türkiye Maden İşçileri Sendikası,

////

TEKSAS TİCARET ODASI HEYETİ BAŞKAN POYRAZ'I ZİYARET ETTİ

KAHRAMANMARAŞ'a gelen Teksas Eyaleti Ticaret Odası heyeti Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret etti.

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarete Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Çelik, Vietnam Amerikan Ticaret Odası Başkanı Dr. Victoria Bryant, Houston Teksas Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Dr. Farhang Niroomand ve Büyük Teksas Ekonomik Kalkınma Konseyi Başkanı Allison Tai Kee Wen katıldı.

Ziyarette Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Çelik, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Kahramanmaraş'a geldiklerini ve bu vesile ile de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Oda Başkanı Çelik, daha sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası'nın sembolik kolyesini ve rozetini taktı.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise heyete Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası'nı tanıtarak Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği üstün başarı ve gayretten bahsetti.

Belediye Başkanı Poyraz, daha sonra Amerikalı heyet üyelerine Madalya Beratı ve plaketi hediye etti.

Lütfi YIKAN/KAHRAMANMARAŞ,

////

MİNİK DEVLERDEN EMNİYET MÜDÜRÜNE ZİYARET

GAZİANTEP 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın minik sporcuları, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ı ziyaret etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Basketbol Okulları Gaziantep Şube Koordinatörü Pınar Kızıl, beraberinde basketbolcu çocuklar ve velileri ile birlikte Emniyet Müdürümü Ömer Aydın'ı makamında ziyaret etti.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Gaziantep Şube Koordinatörü Pınar Kızıl, minik sporcuların 5-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye 12 Dev Adam Basketbol Okulları arasında yapılan turnuvada Gaziantep'i temsil ettiklerini söyledi. '12 Dev Adam Spor Okulu'nun Gaziantep'te tek ulusal kimliği bulunan spor okulu olduğunu, aynı zamanda resmi olarak milli takıma alt yapı spor okulları niteliği taşıdıklarını kaydeden Kızıl, yaz dönemi içinde sokak çocuklarına ve maddi durumu kısıtlı olan çocuklara basketbol hocalığı yapmak istediğini ve sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çocuklara sporu ve basketbolu sevdirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise, '12 Dev Adam'ın göstermiş olduğu başarıdan ve başarının elde edilmesinde emeği geçenleri kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Sokak çocuklarının rehabilite edilmesinin önemine vurgu yapıp, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak diğer kamu kurum ve kuruluşların işbirliği ile çeşitli sosyal faaliyetlerin yapıldığını belirten Emniyet Müdürü Aydın, sosyal sorumluluk bilinciyle sokak çocuklarına ve maddi durumu kısıtlı olan çocuklara basketbol eğitimi vermek ve çocuklara sporu ve basketbolu sevdirme yönündeki düşüncelerinden dolayı 12 Dev Adam Basketbol Okulları Gaziantep Şube Koordinatörü Pınar Kızıl'a teşekkür edip, yapılacak ortak projelere her zaman destek vereceklerini söyledi.

Emniyet Müdürü Aydın, ziyaret anısına minik sporculara hediye vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

GAZİANTEP,

////

VİRANŞEHİR'DE SOKAK SERGİSİ

VİRANŞEHİR Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadın kursiyerler tarafından hazırlanan yağlı boya resimlerinin sergilendiği sokak sergisi törenle açıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nin bulunduğu sokakta sergilenen serginin açılışını Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yaptı. Güvenç, beraberindekilerle kursiyerlerin el işi, nakış ve yağlı boya eserlerini inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Viranşehir Halk Eğitim Merkezi'ndeki kadın kursiyerlerin yaptığı sergiyi çok beğendiğini söyleyen Vali Celalettin Güvenç, "Kadınlarımıza imkan sunulduğu zaman böyle güzel eserler ortaya çıkıyor. Bütün kurumlarımızla birlikte kadınlara destek veriyoruz" dedi.

ŞANLIURFA,

////

VALİ GÜVENÇ: ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

ŞANLIURFA Valisi Celalettin Güvenç, çocuk işçiliğinin önüne geçilmesi için anne ve babalara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolaysıyla program düzenlendi.

Programda konuşan Vali Celalettin Güvenç, Türkiye'de çocuk işçi sayısının resmi rakamlara göre 873 bin civarında olduğunu belirterek, "Tarım alanlarında çalışan çocuklar bu sebeple okula geç başlayıp okulu erken bırakıyorlar. Ondan dolayı eğitim sıralamasında önemli sorunlar var. Bunları yenmek istiyoruz. Çocuk işçiliğinin ailelerin ekonomik durumlarıyla ilgili bir durumdur. Ne kadar sıkıntıda olursanız olun, en son düşüneceğiniz şey çocuğun getireceği para olmalıdır. Bunu bu salonda söylememin bir anlamı yok, sizlerin ne kadar bilinçli olduğunu, çocukların üzerlerine ne kadar titrediğinizi biliyorum. Kadın kültür merkezleri vesilesiyle Allah'a çok şükür 2-3 senedir düşüncelerimizdeki değişim ve gelişimi sizler de fark ediyorsunuz" dedi.

ŞANLIURFA, ziyaret etti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nun karşıladığı CHP İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Konukoğlu ile Gaziantep'in sanayi durumu ile ilgili sohbet etti.

CHP İl Başkanı Gökdağ da GSO'nun Gaziantep'in sanayisinin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Yeni yönetimi tebrik ederek, başarılarının devamını dileyen Mehmet Gökdağ, Gaziantep'in sanayisi ile tüm Türkiye'de adından söz ettirdiğini vurgulayarak, Gaziantepli sanayicilerin sorunları olduğunda üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. CHP heyeti olarak Gaziantep'i ilgilendiren her konuyla kendilerinin de ilgilendiklerini kaydeden İl Başkanı Gökdağ, Gaziantep'in sanayi alanında adından bahsettiren bir şehirken, eğitimde son sıralarda olmasını ve yaşanılabilir kentler sıralamasında da 59'uncu sırada olmasının içe siner bir durum olmadığını dile getirdi ve bu konularda yetkililerin hassas davranması gerektiğini belirtti.

Türkiye ve Gaziantep sevdalısı olduklarını belirten Gökdağ, "Gaziantep barış, huzur ve kardeşlik kenti. Sanayisi hepimizin övüneceği bir noktadadır. Böyle gelişmiş bir sanayi kentini, yaşanabilir şehirlerarasında da daha üst sıralara çıkarmalıyız" dedi.

GSO Başkanı Konukoğlu ise, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Gaziantep'in başarısının Türkiye'nin her tarafından yakından takip edildiğini ifade etti. Gaziantep'in birlik beraberliğinin, ortak akılla hareket etmesinin, çalışma azminin ve başarılarının örnek gösterildiğini kaydeden Konukoğlu, Gaziantep'i dünya şehri yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

CHP heyeti, daha sonra Adil Konukoğlu ve GSO yönetimi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

GAZİANTEP,

////

KAPAK TOPLAYAN KADIN İLGİ ODAĞI OLDU

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, ev kadını Fatma Kılıç'ın çöp ve yerdeki pet şişelerin kapaklarını toplaması takdirle karşılandı.

Kenti en işlek bölgelerinden olan Ulus Caddesi'nde yerden ve çöpten kapak toplayan Fatma Kılıç, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken beğeni topladı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında pet şişelerdeki kapakları toplayan Kılıç, "Engelliler için kapak topluyorum. Engellilere destek amacıyla mavi kapak topluyorum" dedi. Kılıç, topladığı kapakların karşılığında ilgili derneklerden tekerlekli sandalye alarak, ihtiyaç sahiplerine vereceğini söyledi.

Bir süre çöplerdeki kapakları toplayan Kılıç, daha sonra evine gitti.

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Güvenç Süleyman Tapsız Kahramanmaraş Kilis Politika Güncel Haberler

title