Haberler

Kilis'te Kutlu Doğum Etkinliğinde 5 Bin Kişiye Yemek Verildi

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında işadamı Selahattin Kaplan ve ailesi, 145 koyun kesip, 5 bin kişiye yemek verdi.

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında işadamı Selahattin Kaplan ve ailesi, 145 koyun kesip, 5 bin kişiye yemek verdi. Dev kazanlarda pişirilen etler, bulgur ve pirinç pilavı ile yoğurt katılanlara ikram edildi.

Erikliyayla Köyü'nde organize edilen mevlit programına Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Elbeyli Kaymakamı Müfit Gültekin, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, Kilis Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Elbeyli Belediye Başkanı İsmail Kördeve ve çok sayıda davetli katıldı.

Dost Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan ile aile fertleri, Eriklikaya Köyü Camii'nde okunan mevlit sonrası misafirlerini köy meydanında kurulan çok sayıda çadırda ağırladı. 5 bin kişiye yetecek kadar dev kazanlarda pişirilen yemekler, Kutlu Doğum etkinliğine katılan davetlilere ikram edildi.

Eriklikaya Köyü'nde 8 yıldır Kutlu Doğum Haftası'nda mevlit organizasyonu düzenlediklerini dile getiren Selahattin Kaplan, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğumunu güzel bir şekilde kutladıklarını belirtti. Katılımlarından dolayı protokol ve işadamları ile bölge halkına teşekkür eden Kaplan, Kuveyt, İran ve Suriye'den de konukları olduğunu vurguladı.

Kilis Valisi Yusuf Odabaş ise, yeni atandığını ve Kilis'te ilk kez geniş katılımlı bir etkinlikte yer aldığını belirterek, "Güzel bir organizasyon. Kutlu Doğum Haftası'nın böyle güzel bir etkinlikle kutlanması bana da büyük bir gurur veriyor. Burada etkin bir şekilde görev alan kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title