Haberler

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti'ni Haramilerden Kurtarmak Zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Haramilerden Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtarmak zorundayız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Haramilerden Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtarmak zorundayız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Haramilerden Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtarmak zorundayız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Haramilerden Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtarmak zorundayız. Vatandaş borç batağında, onlar keyiflerini sürüyorlar. Reyhanlı'da bombalar patladı, 51 yurttaş hayatını kaybetti. Beyefendi sorumluluk almıyor. Sen bu ülkeyi yönetmiyor musun? Başbakan değil misin? Herkes çok iyi bilsin bu işin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, SSK Binası'nın yenilenerek inşa edildiği Çankaya Belediyesi'nin Yeni Başkanlık Binasının açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu, yeni belediye binasının balkonundan yaptığı konuşmada, Sakarya Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslendi. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Uyanık olacağız, güçlü olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Mücadeleyi birlikte yapacağız. Türkiye'nin özgürlüğü, bağımsızlığı, çocuklarımıza gelecek güzel bir Türkiye bırakmak için hep beraber yüreklice mücadele edeceğiz" dedi.

-"REYHANLI'NIN SORUMLUSU RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

"Türkiye'nin bütün coğrafyasında çalışmak, barışı ve huzuru ülkeye getirmek zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Haramilerden Türkiye Cumhuriyetini kurtarmak zorundayız. Vatandaş borç batağında, onlar keyiflerini sürüyorlar. Vatandaş ay başını nasıl getireceğim diye düşünürken onlar başka işlerin peşindeler. Reyhanlı'da bombalar patladı, 51 yurttaş hayatını kaybetti. Şimdi soruyorum bunun sorumlusu kim? Eğer siz dış politikanızı başka ülkelerin çıkarları üzerine inşa ederseniz. Faturayı bu millete ödetirsiniz. Beyefendi sorumluluk almıyor. Sen bu ülkeyi yönetmiyor musun? Başbakan değil misin? O zaman bu işin sorumlusu sensin. Herkes çok iyi bilsin bu işin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu da hedef alan Kılıçdaroğlu, "Bir de çapsız bir dışişleri bakanı var. Hani şöyle (parmakla) çağrılıyor ya. O da bir maraton yarışçısı gibi koşarak gidiyor. Acaba bana ne söyleyecekler diye. Sen onun sözüne kulak vereceğine gel şu milleti bir dinle bakalım" diye konuştu. Türkiye'ye özgürlüğü getirmek için içte ve dışta mücadele vermeye devam edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "AKP'nin maskesini indirmek hepimizin görevidir" dedi.

-"İSTEDİKLERİ KADAR BASKI YAPSINLAR"

AK Parti'nin CHP'li belediyelerin çalışmaması için her türlü baskıyı uyguladığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Sabahın 5'inde, 6'sında CHP'li belediyelere baskı düzenleniyor. Onların kararları engelleniyor. Onlar park yapacak, parkları engelleniyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar inandığımız yoldan asla dönmeyeceğiz. Baskılar bizi yıldırmaz, baskılar bizi bileyler. Daha güçlü olacağız. İstedikleri kadar baskı yapsınlar. Genci, yaşlısı, kadını erkeği, hep birlikte mücadele edeceğiz; bu ülkeye barış, huzur gelinceye kadar" dedi.

-"BİZİM DÜŞÜNCEMİZİ ELEŞTİREN KİŞİLERE "HAYIR BEN SENİNLE GÖRÜŞMÜYORUM' DİYEBİLİRSEK, TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRIRIZ"

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi'nin daha önce bir binası olmadığını, ancak bugün güzel bir binanın hizmete açıldığını ve artık bütün hizmetlerin aynı yerde sunulacağını belirtti. Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın, "Bu binada yurttaşların işleri tıkır tıkır yapılacak" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Şimdi söylüyorum, tıkır tıkır yapılmasının takipçisi de ben olacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Eğer biz gücümüzü birleştirir, onurlu bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak için mücadele edersek, eğer biz kendi ülkemizin çıkarlarını yedi düvele karşı savunursak, eğer biz, bizim düşüncemizi eleştiren kişilere "hayır ben seninle görüşmüyorum' diyebilirsek, Türkiye'yi ayağa kaldırırız" diye konuştu.

-"19 MAYIS'I YASAKLAYACAKLAR, SİZİN YASAKLARINIZ BİZE VIZ GELİR"

İktidar partisinin "Türkiye Cumhuriyeti" ile sorunu olduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanımıyım" diyemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Niye diyemiyor? Türkiye Cumhuriyeti ile arasında bir sorun var. Ama o sorunu giderecek olanlar sizlersiniz. O sorunu sandıkta gidereceğiz, özgür ve bağımsız Türkiye için" dedi.

19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili de, "23 Nisan'ı yasakladılar, 19 Mayıs'ı yasaklayacaklar. Sizin yasaklarınız bize vız gelir. Biz her türlü yasağı bu ülkenin çıkarları için çiğner geçeriz. Biz dinlemeyiz senin yasaklarını" diye konuştu.

CHP'li gençlerin 19 Mayıs'ta Tandoğan Meydanı'nda olacağını, yarın da kendilerinin Aydın'da "Özgürlük ve Demokrasi" mitingi yapacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, Aydın'a da selam gönderdi.

CHP lideri konuşmasının ardından Belediye Başkanı Bülent Tanık ve sanatçılar Musa Eroğlu, Onur Akın ve Mustafa Özarslan ile açılış kurdelesini keserek, kalabalığı selamladı. Daha sonra Belediye Başkanı Tanık hizmet binasının temsili anahtarını Kılıçdaroğlu'na hediye etti. Program kapsamında çeşitli konserler düzenlendi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Reyhanlı 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title