Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye "Başbakan Sen Ol" Önerisi

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu, resmi koalisyon görüşmeleri başlamadan önce Devlet Bahçeli'ye "Birlikte hükümet kuralım, Başbakan sen ol" çağrısı yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, resmi koalisyon görüşmeleri başlamadan önce MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Birlikte hükümet kuralım, Başbakan sen ol" çağrısı yaptı.

"ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATABİLİRİZ"

Kılıçdaroğlu, MHP'nin çözüm süreci konusundaki katı tutumuyla HDP'nin desteğini nasıl alacağı yönündeki soruya da " Türkiye'nin dünya kadar sorunu var. Bunların çözülmesi lazım. Siyaset sanatı da çözüm üretme sanatıdır" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP, MHP ve HDP'nin seçim bildirgelerindeki vaat ve projelerin belli olduğunu ve bildirgelerdeki ortak unsurlar üzerinden Türkiye'nin sorunlarının çözümünde çok önemli adımlar atılabileceğini kaydetti.

"17-25 BALTA MI Kİ GÖMELİM"

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk konusunda hem CHP'nin hem milletvekillerinin hassasiyeti olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İlkelerimizden biri yolsuzlukla mücadele. İktidarın da yolsuzlukla mücadele etmesi gerekiyor. Sayın Başbakan 'Baltaları gömün gelin' diyor. Bizim elimizde hiçbir zaman balta olmadı. Ancak 17-25 Aralık soruşturmalarını balta olarak görüyorsa yanlış yaklaşıyor. İktidar bu dosyalar konusunda aklanmak için bizden daha çok çaba sarfetmeli. Hem 'Hırsızlık yapan kardeşim bile olsa kolunu keserim' diyeceksiniz, hem 'bu dosyalar yeniden açılmaz' diyeceksiniz. Sağlıklı bir yargılama süreci olsaydı, biz de karara saygı duyardık. Ancak olmadı.

"SEÇİMDEN TEREDDÜTÜMÜZ YOK"

Erken seçim konusunda bizde tereddüt yok. Ancak erken seçim liderlerin görevini yerine getirmemesi demektir. 7 Haziran'da siyasi parti liderlerine bir yetki verildi. Bunu değerlendirmemiz lazım. Hepimiz uzlaşmak zorundayız.Bizim kişisel bir Tayyip Erdoğan düşmanlığımız, karşıtlığımız yok. Biz diyoruz ki herkes 'hukukun içinde kalsın. O da hukuk içinde kalırsa bir sorunumuz yok."

MAZBATASNI ALDI

İzmir 2'inci Bölge 2'inci sıradan milletvekili seçilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mazbatasını aldı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir İl Seçim Kurulu tarafından hazırlanan milletvekilliği mazbatasını Kılıçdaroğlu'na verdi.

FEZLEKESİ TBMM'DE

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısında 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında ortaya çıkan dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını dinlettirdiği gerekçesiyle hakkında fezleke düzenledi. TBMM'ye gönderilen fezlekede, Kılıçdaroğlu'nun kayıtları dinlettirdiği için soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği savunuldu. TBMM'ye gönderilen fezlekede Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (313)

AZERBAYCAN..:

yazık chp liler hırslarından çatlayıp ölecekler. . yine ikdidar olamadılar. . ölün ölün iidir. .

129
4
yanıtYanıtla
Yoksa tekrar seçim.mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp mhp çok iyi olur başka parti istemiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzz

93
11
yanıtYanıtla
mmt ottmnMobil-IOS:

Danaya ortak arıyo sanki :-)))

95
4
yanıtYanıtla
çiğdem botar:

hdp ye ne zaman katilacak kemal efendi ?

48
17
yanıtYanıtla
fakir:

chpnin amacı tayyibi bitirmek Ülke ne olmuş ne bitmiş beni bağlamaz diyor

41
20
yanıtYanıtla
mert:

hahahah AKPSİZ hükümet hayırlı uğurlu olsun sabırsızlıkla bekliyoruz hahAHAHA akpsiz ha allahıma şükürler olsun

52
5
yanıtYanıtla
AKSİZP HÜKÜMET OOOOH YARASINmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allahım türkiyemin önü açılıyor sen iblislere izin verme allahım

49
7
yanıtYanıtla
Erdeniz:

Helal olsun Kılıçtar oğlu Erdem sahibi biri,

49
5
yanıtYanıtla
birdaha chp ye oy verirsem iki olsun.:

Gerçekten chp ye sülalece oy veren bir toplumun üyesiyim. Ama şu istirsazlık ve konuşmlar yüzünden kesinlikle birdaha oy vermeyeceğim. işim gereği türkiyeyi gezen bir insanım ve muhattap olduğum bütün şirket sahipleri de aynı düşünceleri besliyorlar. Erken seçim taraftarı değilim fakat olur ise CHP ye kesinlikle oy vermeyi düşünmüyorum. Sebep olarakta seçim öncesi gezilen KOBİ leri şimdi dile getirmemeleri piyasa bunlar yüzünden kilitlenmiş durumda, AKP tek başına gelmeliydi kardeşim

23
27
yanıtYanıtla
bora:

adamsın adamın dibi akpliler çatlayın kolasiyon dışı kalıcaksınız hadi naş naş. . . . . . .

40
6
yanıtYanıtla
Tüm 313 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title