Haberler

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikasından Hamam Önünde Eylem

KKTC'de, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa Türk Belediyesi'nde ortaya çıkan 80 milyon Euro'luk borcun arkasında "hortum", "rüşvet" ve "yolsuzluğun" bulunduğunu ileri sürüp; kokuşan rejimi temizlemeye, Büyük Hamam'ın bile yetersiz...

KKTC'de, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa Türk Belediyesi'nde ortaya çıkan 80 milyon Euro'luk borcun arkasında "hortum", "rüşvet" ve "yolsuzluğun" bulunduğunu ileri sürüp; kokuşan rejimi temizlemeye, Büyük Hamam'ın bile yetersiz kaldığını söyleyerek başkent Lefkoşa'da bulunan tarihi hamamın önünde eylem yaptı.

Adanın kuzeyindeki kurumların, bu pis kokuların kaynağının üzerine gidemeyeceğini savunan sendika, "Kredilerin alındığı bankalardan biri olan Yakındoğu Bank'ın da sahibi olan kişi, memleketteki hakimleri alıp, Cannes'a gezmeye götürebiliyor. Yargının bu işe bulaşması, ortalığın daha da kokuşacağına delalettir" iddiasında bulundu.

KTÖS bugün saat 11.00'de, Lefkoşa Büyük Hamam önünde bir eylem düzenledi. Eylem sırasında "Ülkeyi batıran hırsız ve soyguncular yargılansın" yazılı pankart ve "Siyasilere beleş" yazılı döviz açıldı.

Eylem sırasında, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil kısa bir konuşma yaptı. KTÖS Mali Saymanı Mustafa Baybora ise Elcil'in imzasını taşıyan açıklamayı okudu. KTÖS Genel Sekreteri Elcil, ülkede "kirlenmiş bir rejim" bulunduğundan "temizliğe" büyük ihtiyaç duyulduğunu ileri sürdü. Elcil, eylemi de, "temizlik" mesajı vermesi için Büyük Hamam önünde düzenlediklerine işaret etti. Elcil, "Hamamda vurulacak her kesenin altından, rüşvet, hortum, suiistimal, oy satın alma, mafya ilişkilerinin çıkacağı aşikardır" dedi.

"NE YARGIYA, NE DE POLİSE GÜVENİMİZ KALMADI"

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel'in bir kısım yargıçları Cannes Film Festivali'ne götürdüğünü ve bunların gazetelerde yer aldığını belirterek, "Böyle çarpık ilişkilerle bu ülkede ne yargıya, ne polise, ne de ülkedeki gelir-gideri sorgulayan diğer kurumlara güvenimiz kalmadı" dedi.

Bu ilişkilerin kabul edilemez olduğunu kaydeden Elcil, şöyle devam etti:

"Kredilerin alındığı bankalardan biri olan Yakındoğu Bank'ın da sahibi olan kişi, memleketteki hakimleri alıp, Cannes'a gezmeye götürebiliyor. Yargının, bu olayların üzerine gidebileceğini düşünmüyoruz. Yargının bu işe bulaşması, ortalığın daha da kokuşacağına delalettir." - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title