Haberler

Kıbrıs'ta Rum Ana Muhalefeti ile İktidar Partisi KKTC'de Buluştu

KKTC Hükümetinin Büyük Ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Başkan ve Yetkilileri ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Ana Muhalefetini Oluşturan Disi Başkan ve Yetkilileri Bugün CTP'nin Lefkoşa'daki Merkez Binasında Bir Araya Geldi.

KKTC hükümetinin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Başkan ve yetkilileri ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ana muhalefetini oluşturan DİSİ Başkan ve yetkilileri bugün CTP'nin Lefkoşa'daki merkez binasında bir araya geldi.

Lefkoşa'da yeni açılan Lokmacı Kapısı'ndan geçerek KKTC'ye gelen DİSİ heyetini, Başbakan ve CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer karşıladı.

Heyetler Lokmacı bölgesindeki tarihi Arasta çarşısını da gezerken, öte yandan bugün Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Fileleftheros ve diğer gazeteler, Nikos Anastasiadis başkanlığındaki Rum ana muhalefet partisi DİSİ'den bir heyetin, bugün KKTC'ye geçerek hükümetin büyük ortağı CTP yetkilileriyle bir araya geleceğini yazdı.

CTP-DİSİ görüşmesinin saat 10.00'da CTP Merkez Binası'nda gerçekleştirileceğini yazan Fileleftheros gazetesi, DİSİ heyetinin, Kuzey'e Lokmacı Kapısı'ndan geçeceğini belirtti.

Habere göre, Lokmacı Kapısı'ndan geçecek ilk Rum siyasetçi olan DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis ve beraberindeki heyet, Lokmacı Kapısı bölgesine görüşme saatinden bir süre önce giderek, buradaki durumu yakından görme imkanı bulacak.

Fileleftheros, gazetecilerin daha önceki ziyaretlerde olduğu gibi, neden "Ay Demet" (Metehan) Kapısı'nın kullanılmadığı sorusuna, DİSİ'nin, "Bu hareketin sembolik niteliğe sahip olduğu" şeklinde yanıt verdiğini yazdı.

CTP-DİSİ görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve son gelişmelerin ele alınacağını belirten gazete, bu arada Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis arasında bu akşam gerçekleşecek olan yemeğin, Talat'ın talebi üzerine ertelendiğini belirtti.

Gazetenin haberine göre, Cumhurbaşkanı Talat, Cuma akşamı bir araya gelmeleri yönünde Anastasiadis'e öneri götürürken, Anastasiadis ise, Cuma günü yurt dışında olacağından bunun mümkün olmayacağı konusunda Cumhurbaşkanı Talat'a bilgi verdi. Gazete, yemeğin 27-28 Nisan'da Paskalya Yortusu sonrasına ertelendiğini de yazdı.

Öte yandan, Politis Gazetesi, CTP ile bugün bir araya gelecek olan DİSİ heyetinde, Başkan Nikos Anastasiadis'in yanı sıra Başkan Vekili Averof Neofidu, başkan yardımcıları İonas Nikolau, Nikos Tornaridis, Toplumlararası İlişkiler Komiseri Keti Klerides ve Komiser Vekili Fivos Nikolaidis'in de yer alacağını yazdı.

DİSİ heyetinin KKTC'ye Lokmacı Kapısı'ndan herhangi bir işleme tabi tutulmadan geçeceği de belirtildi.

(MG-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title