Haberler

Kıbrıs Rum Basınına Göre, Rum Meclisi Fransa'yla Savunma İşbirliğini Görüşüyor

Kıbrıs Rum Kesiminin En Yüksek Tirajlı Gazetesi Fileleftheros, "Kıbrıs-fransa Savunma İşbirliği Bugün Mecliste" Başlıklı Haberinde Güney Kıbrıs ile Fransa Cumhuriyeti Hükümetlerinin, Savunma Konularında İşbirliğine İlişkin 2008 Onay Yasası'nın Bugün Rum Meclisinde Görüşüleceğini Bildirdi.

Kıbrıs Rum Kesiminin en yüksek tirajlı gazetesi Fileleftheros, "Kıbrıs-Fransa Savunma İşbirliği Bugün Mecliste" başlıklı haberinde Güney Kıbrıs ile Fransa Cumhuriyeti hükümetlerinin, savunma konularında işbirliğine ilişkin 2008 Onay Yasası'nın bugün Rum meclisinde görüşüleceğini bildirdi.

Gazete, Rum Meclisi Dışişleri ve Savunma komitelerinin ortak toplantısında yapılacak görüşmeye Rum Savunma Bakanı, Savunma Bakanlığı Genel Müdürü, RMMO Komutanı, Rum Başsavcılık Bürosu temsilcilerinin de katılacağını yazdı.

Bunun ardından Rum Meclisi Savunma Komitesi'nin toplantısına tek başına devam edeceğini ve iki önemli konuyu ele alacağını belirten gazete bu konulardan birinin, şu anda tamamlanma aşamasında bulunan RMMO'nun yeni örgütlenme şeması ve yapısı konusunda komite üyelerinin bilgilendirilmesi, diğerinin de, Savunma Bakanlığı'nın teknik ve mesleki personelinin terfi planının şekillendirilmesi ve benimsenmesi başlığını taşıdığını kaydetti.

Öte yandan, Politis gazetesi de, Fransa Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy'nin, eski "Yunanistan-Fransa-Müttefik" sloganını yeniden yürürlüğe koyma çabasını teyit edecek Savunma ve Güvenlik konulu Ortak Beyanat'a imza atmak üzere eşi Carla Brouni'yle birlikte yarın Atina'ya gideceğini bildirdiği haberinde Sarkozy'nin, Kıbrıs sorununa ilişkin bir soruya verdiği yanıta da yer verdi.

Gazeteye göre Sarkozy şunları söyledi: "Fransa Kıbrıs'ın dostudur ve dostluk yolunda yürüyebilmemiz için Başkan Hristofyas'ın çabalarını destekliyoruz. Bugün, teknik komiteler ve çalışma gruplarıyla, Kıbrıs'taki iki toplum arasındaki görüşmelerin yeniden başlamasına yönelik yeni bir ümit doğdu. Kıbrıslı liderler bu prosedür çerçevesinde cesaret taahhütleri üstlendiler, onları kutluyor ve daha büyük bir kararlılıkla, toplumlarının, eşit yeniden birleşmiş, iki bölgeli ve iki toplumlu bir devlette refaha kavuşmaları hedefiyle çabalarını devam ettirmeleri yönünde cesaretlendiriyorum. Şimdi görüşmeler verimli olmalı, çünkü Ada sakinlerinin de arzusu budur." Gazete, Fransa'nın BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olarak, Annan Planı'na dayanmayacak yeni bir çabayı destekleyip desteklemeyeceğinin sorulması üzerine Sarkozy'nin, "Fransa gerek Güvenlik Konseyi'nde gerek AB dönem başkanlığı çerçevesinde çözüm bulmaları için taraflara yardımcı olmak amacıyla mümkün olan her çabayı harcayacak" dediğini yazdı.

(MG-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title