Haberler

KGC 2010 Yılı Başarı Ödülleri

Konya'da yerel medyanın çok büyük bir güce sahip göründüğünü dile getiren Ömer Dinçer kentteki yerel basının Türkiye'deki en güçlü yerel basın gruplarından biri olduğunu ifade etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Eğer birisi bu ülkede 'yoksullukla mücadele edeceğim' derken sadece aile sigortasından bahsediyorsa, bilin ki başlı başına aile sigortası yoksulluğu önleyecek bir strateji olamaz ve bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Dinçer, Dedeman Konya Otel'de düzenlenen Konya Gazeteciler Cemiyeti 2010 Başarı Ödülleri töreninde, Konya'ya gelirken hevesle geldiğini, hatta Mecliste Konyalı milletvekillerinin olduğu bölgeye gidince de heyecanının arttığını söyledi.

Konya'da yerel medyanın çok büyük bir güce sahip göründüğünü dile getiren Dinçer, kentteki yerel basının Türkiye'deki en güçlü yerel basın gruplarından biri olduğunu ifade etti.

Dinçer, Türkiye'deki sosyal politikalar hakkında bilgi vermek istediğini, son zamanlarda ana muhalefet partisinin "aile sigortası"nı gündeme getirip, dikkatleri üzerine çektiğini bildirerek, "Aslında dikkatleri üzerine çekti ama Türkiye'de yoksulluğa dair çok önemli şeyler söylemedi. Aslında pek çoğumuz aile sigortasının nasıl realize edileceği konusunda bir fikre sahip değilken hatta tereddütle karşılarken bunun gerçekte sebebinin ne olduğunu anlamakta zorlandık. Ama ben size gerçekten 'aile sigortası' diye bir şeyin neyi amaçladığını, neyi gerçekleştireceğini veya neyi gerçekleştirmeyeceğini ana hatlarıyla anlatacağım" dedi.

Yoksulluğun kalıcı bir durum olmadığını ifade eden Bakan Dinçer, yoksul bir kişinin, ailenin veya kesimin yoksul olarak tanımlanıp, hep yoksulluğa mahkum edilmesi durumunda sosyal politika üretilmemiş olacağını belirtti.

Bir aileye belirli miktarda para verilerek yoksulluğun ortadan kaldırılamayacağını vurgulayan Dinçer, yoksullukla mücadelenin en önemli ayağının ekonomik büyümeyi sağlamak olduğunu kaydetti.

Dinçer, ekonomik büyümenin sağlanamaması durumunda yoksulluğun ortadan kaldırılamayacağını anlatarak, "Eğer birisi bu ülkede 'yoksullukla mücadele edeceğim' derken sadece aile sigortasından bahsediyorsa bilin ki başlı başına aile sigortası yoksulluğu önleyecek bir strateji olamaz ve bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

-YOKSULLUKLA MÜCADELE-

Yoksullukla mücadelenin birinci ayağının ekonomik büyüme, ikinci ayağının da eğitim olduğunu vurgulayan Dinçer, şunları kaydetti:

"Bir toplumda eğitimi geliştirememişseniz yoksullukla mücadele etme şansınız hiç yok. Yoksul hane halkı üzerinde yapılan araştırmalarda eğitimin en düşük olduğu kesimin bu haneler olduğunu görüyorsunuz. Türkiye'de üniversite mezunu olan hanelerin içerisinde yoksulluğun giderek azaldığını görüyoruz. Türkiye'de işsizlerin en büyük oranı lise ve altı mezuniyete sahip olan kesimdedir. İşsizlerin yüzde 60'ı lise altı bir eğitime sahip görünüyorlar.

Halbuki üniversite mezunlarına bakıldığında hem iş gücüne katılma oranları hem de istihdam edilme oranları çok yüksek. Bugün bu kesimde iş gücüne katılma oranları yüzde 80'lerin üzerindeyken, istihdam edilme oranları erkeklerde yüzde 72, kadınlarda yüzde 70-71 civarındadır. Başka bir ifadeyle üniversite mezunları arasında aslında istihdam edilme oranları açısından bakıldığında hem kadınlar hem de erkekler birbirine çok yakın orandadır. Hatta Türkiye'de üniversite mezunu kadınlar Avrupalılardan daha fazla istihdam edilme oranlarına sahip görünüyorlar. "

-AİLE SİGORTASI-

Dinçer, yoksullukla mücadelenin üçüncü ayağının istihdam, dördüncü ayağının ise sosyal yardım olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Aldığı bu tedbirlere rağmen hala yardıma muhtaç kesimler varsa onlara da sosyal yardım yapmaya başlamalısınız. Peki aile sigortası bir sosyal yardım sayılabilir mi? Evet, ama şunu söylemeyelim; Uluslararası Sosyal Güvenlik kapsamındaki sigortalarla ilgili olarak Türkiye'de uygulamadığımız hiçbir sigorta türü yok. Bir vatandaşımıza verilebilecek her türlü sosyal sigorta mahiyetindeki uygulamaları gerçekleştirdik. En kapsamlı sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortasına sahip ülkelerden birisiyiz. Öyleyse yeni verilecek bir sigorta yok. Peki yapılacak olan şey nedir? Zaten başka isimler altında verilen sigortaları belki bir araya getirerek ortaya koymaktır. Bunlar nelerdir? Mesela aile, çocuk, eş, cenaze, düğün yardımları, iş kazasından sonra ortaya çıkacak yardımlar, işsizlik nedeniyle yapılan yardımlar. Bir çoğunu siz bir araya getirerek yeni bir kapsamda sigorta paketi sunabilirsiniz. Bunu sunmanın çok pratik bir faydası olmayacak. Zaten pratik faydası olmayacağını düşündükleri için bu kez yapılacak yardımların miktarını artırmaya yönelik bir düzenleme öngörüyorlar. Her aileye, 600 liradan daha düşük geliri varsa 600 liraya tamamlayacak bir geliri öngörüyorlar. Peki 600 liralık bir gelir vermek mümkün mü? Aslında şunu söylemek lazım. Kaynak yaratıyorsanız bu mümkün. Ama kaynağı nasıl yaratacağınız sorunsuna da çok iyi cevap vermeniz gerekir. Bu ülkenin aslında popülist hiç bir şeye inanmaması lazım. Vaktiyle 'iki anahtar vereceğiz' diyenlerin yahut 'rakibim ne veriyorsa onun üstüne ben beş vereceğim' diyenlerin bun ülkeye verdiği zararı en çok sosyal güvenlik gördü. 38-42 yaşında insanları emekli ettik. "

Kayıt dışılığın ülkenin önemli sorunlarından biri olduğuna dikkati çeken Dinçer, Türkiye'de 2002 yılında çalışan 100 kişiden 52'sinin kayıt dışı olduğunu, aldıkları tedbirlerle ve çok yoğun mücadelelerle bu oranı yüzde 43'e düşürdüklerini bildirdi.

Dinçer, ülkenin en önemli sosyal problemlerinden birinin de işsizlik olduğunu sözlerine ekledi.

-AA'YA 2 ÖDÜL-

Konuşmaların ardından KGC 2010 Başarı Ödüllerine layık görülenlere ödülleri takdim edildi. Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürlüğü muhabirleri, iki ödül aldı.

"Haber" dalında birinciliği elde eden AA Konya Bölge Müdürlüğü muhabiri Rifat Yerlikaya ve aynı kategoride ikinci olan AA muhabiri Murat Aslan ödüllerini Bakan Dinçer'den aldı.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

Yarışmada dereceYE girerek ödül almaya hak kazanan gazeteciler, kurumları ve haberleri şöyle:

-HABER DALI-

1- Rifat Yerlikaya (A. A) - 10 kilo bile kaldıramazsın dediler dünya şampiyonu oldu.

2- Murat Aslan (A. A) - Onlar da yerli slumdog milyonerler.

3- Sinem Yaman (Konya'nın Sesi Gazetesi) - Yasadışı üretim vergisiz kazanç,

Rasim Atalay (Merhaba Gazetesi) - Darbeye rest çektiler.

-YAZILI BASIN ARAŞTIRMA İNCELEME DALI-

1- Oğuz Akçakoca (Yeni Meram Gazetesi) - Başbakana bile by-pass.

2- Aydın Hızlıca (Cihan Haber Ajansı, Zaman Gazetesi) - Futbolun efendisi vedaya hazırlanıyor.

3- Hasan Ayhan (Merhaba Gazetesi) - Öğrenciler çok şanslı.

-RÖPORTAJ DALI-

1- Yaşar Sarı (Memleket Gazetesi) - Koca Konya koca bir aile gibiydi.

2- Gülden Irmak (Konya Postası Gazetesi) - Siyasete kadın eli değdi.

3- Metin Oralöz (Rasyonel Haber Gazetesi) - Ağacı dile getiren komutan.

-YAZI DİZİSİ DALI-

1- Tolga Durmaz (Yeni Meram Gazetesi) - Yiğit düştüğü yerden kalkar.

İbrahim Büyükeken (Yeni Gün Gazetesi) - Azerbaycan izlenimleri.

-KÖŞE YAZILARI DALI-

1- Erkant Uysal (Konya'nın Sesi Gazetesi) - Başkan tramvaya ne zaman bindi.

2- Oğuz Akçakoca (Yeni Meram Gazetesi) - Değirmenin suyu.

3- Ali Sait Öğe (Merhaba Gazetesi) - Bir yastık kaldı mı ki yastıkta kocansın,

Mehmet Ali Köseoğlu (Memleket Gazetesi) - Konya kadar zahmet yağsın ismine.

-SPOR HABERİ DALI MANSİYON ÖDÜLÜ-

1- Muhammet Gümüş (Merhaba Gazetesi) - Turizm cennetinde yaşanan futbol cehennemi.

-MİZANPAJ DALI-

1- Hüseyin Turgut ( Spor ) (Yeni Meram Gazetesi)

2- İbrahim Başcı (1. Sayfa) (Merhaba Gazetesi)

3- Molla Ahmet Sarı (1. Sayfa) (Hakimiyet Gazetesi)

-TV GEZİ VE BELGESEL DALI-

1- Süleyman Karaca (KON TV) - Süleyman Nerede.

2- İhsan Genç (KON TV) - Gezen Bilir.

3- Recai Kıcıkoğlu (SUN TV) - Zirveye Doğru.

-TV SPOR DALI-

1- Selahattin Akçakaya (KON TV) - Spor Gündemi

2- Selman Ayaz (Sun TV) - Spor Ekspres

-KUşak PROGRAMLARI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ-

1- Emine Simge Akoğlu (KON TV) - Hanımeli

-TV MÜZİK DALI-

1- Ahmet Özdemir (SUN TV) - Ahmet Özdemir Show

2- Cahit Nazlı (KON TV) - Gönül Dili

3- Mustafa Çetin (SUN TV) - Gönül Nağmeleri

-TV AÇIK OTURUM DALI-

1- Ahmet Akbıyık-Yaşar TOY (KON TV) - Rota

2- Cem Taşpınar (SUN TV) - Cafe Pazar

3- İsmail Topaloğlu (SUN TV) - Alternatif Gündem

-TV KÜLTÜR SANAT DALI-

1- Duran Çetin (KON TV) - Kültür Dünyamız

2- Melahat Ürkmez (KON TV) - Kültür Pınarı

-TV HABER DALI-

1- Yakup Horasan (Konya TV) - Antikacı

2- Halil Durgun (KON TV) - Mecmua

3- Hatice Akbudak (SUN TV) - Hayat onlara sokaklardan bakar,

Abdullah Yıldırım (SUN TV) - Konya'da bir mahalle.

-TV HABER PROGRAM DALINDA JÜRİ öZEL ÖDÜLÜ

1- Mustafa Dörtyol (KON TV) - 2010 Konya analizi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title