Haberler

Anneler Günü Çiçeklerinden Türkiye 15 Milyon Dolar Döviz Bekliyor

Güncelleme:

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla 34 ülkeden ihracatla 15 milyon dolarlık beklediklerini söyledi.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla 34 ülkeye ihracat yaptıkları ihracattan yaklaşık 15 milyon dolarlık gelir beklediklerini bildirdi.

PAKETLEMELER DEVAM EDİYOR

Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü kutlanacak Anneler Günü için yurt dışına son sevkıyatlarını yaptıklarını, ancak iç piyasa için paketleme işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Anneler Günü dolayısıyla 34 ülkeye 40 milyon dal kesme çiçek gönderildiğini belirten Bağdatlıoğlu, "Geçen yıl Anneler Günü döneminde 30 milyon dolar ihracat yapılmıştı, bu yıl 40 milyon dal ihracat yapıldı. Bundan yaklaşık 15 milyon dolarlık döviz girdisi bekleniyor." dedi.

En fazla ihracatın Hollanda, Almanya ve İngiltere'ye yapıldığını ifade eden Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu:

RUSYA'YA GÖNDERİLEMEDİ

"Bu yıl Rus annelere çiçek gönderemedik. Geçen yılın ilk 4 ayında Rusya'ya 40 milyon dal çiçek göndermiştik. Bu yıl bir dal bile gönderemedik. Buna rağmen ihracatımızda gelir olarak bu yılın ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış oldu. Rusya pazarı da açık olsaydı bu yıl kesme çiçekte yüzde 40 ihracat artışı bekliyorduk."

İhracat artışının üretim artışından kaynaklandığını, kesme çiçek fiyatlarının geçen geçen yıla göre yüzde 30 ucuz olduğunu da belirten Bağdatlıoğlu, "Rusya'da, doğu bloğunda ve Irak'ta yaşanan krize rağmen bu yıl iklimin de yardım etmesiyle üretimde ciddi bir artış kaydedildi. Anneler Günü'ndeki artışın esas sebebi ürün bolluğudur." diye konuştu.

İhracat artışının yanı sıra iç pazarda da çok ciddi bir hareketlilik kaydedildiğini ifade eden Bağdatlıoğlu, "Çiçekçiler ve süpermarketlere çok fazla satış yapıldı. İç pazarda ciddi bir artış var. Türkiye'de çiçek tüketimi artıyor." ifadelerini kullandı.

ANNELER PEMBE KARANFİL

Bağdatlıoğlu, Anneler Günü'nde en çok pembe ve açık renkli çiçeklerin tercih edildiğini, en çok satılan satılan çiçeğin de karanfil olduğunu söyledi.

Karanfilin ardından gül ve gerberanın ilgi gördüğünü belirten Bağdatlıoğlu, "Çiçek sevgiyi ifade etmenin en duygusal, en masum yoludur. Sevdiklerinize çiçek verin." dedi.

ONLİNE ÇİÇEKÇİLERİ DE ANNELER GÜNÜ HAZIRLIĞI

Anneler günü için online satış yapan çiçekçilerde yoğun hazırlık içindi. cicekci.com isimli online çiçek satışı yapan şirketin yetkilisi, Türkiye'de anneler gününde en fazla saksı bitkilerinin rağbet gördüğünü söyledi.

"ERKEN SİPARİŞ VERİN SEVDİĞİNİZİ ÜZMEYİN"

cicekci.com yetkilisi, Anneler günü yoğunluğundan dolayı siparişin iptali yada yerine ulaşmaması riskine karşı müşterilere erken sipariş vermeleri tavsiyesinde bulundu.

İNDİRİM İMKANI

Aynı yetkili YM2016 sipariş koduyla cicekci.com'dan sipariş verenlerin yüzde 10 indirimli çiçek alabileceklerini de söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Osman Bağdatlıoğlu Anneler Günü Hollanda Almanya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title