Haberler

Kesintisiz Ulaşım İsyanı

Güncelleme:

Antalya'da 24 saat kesintisiz toplu ulaşım bu sabah itibariyle yürürlüğe girdi.

Antalya'da 24 saat kesintisiz toplu ulaşım bu sabah itibariyle yürürlüğe girdi. Tramvay güzergahında, toplu taşım araçları kaldırılırken; toplu taşıma araçlarının duraklara gelmediğini ve toplu taşıma sisteminin yeteri kadar tanıtılmadan hayata geçirildiğini iddia eden vatandaşlar, Vatan Bulvarı'nda her iki şeridi trafiğe kapattı.

Vatandaşlar, tramvay yolunu da keserek tramvayların geçişini engelledi. Yola barikat kuran, sandalye koyup oturan kalabalık polisin müdahalesiyle dağılırken, 3 kişi gözaltına alındı. Belediye yetkilileri aksama nedeniyle özür diledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün hayata geçirilen, 82 hattan oluşan 24 saat kesintisiz hizmet dönemi protestoyla başladı. Otobüs duraklarına asılı olan haritalardan anlamayan vatandaşlar ulaşım için açılan telefonları kilitledi.

Yüzlerce kişi bu hatları arayarak duraklarına otobüs ve minibüslerin gelmediğini söyledi. Vatan Bulvarı üzerinde bulunan eski Çallı otobüs durağında bekleyen kalabalık ise bir süre sonra çileden çıktı. Vatandaşlar bulvardaki her iki şeridi trafiğe kapattı.

Öfkeli kalabalık, hafif raylı sistem yoluna çıkarak tramvayların da geçişini engelledi. Yola barikat kuran, sandalye koyup oturan kalabalık ile sürücüler arasında sert tartışmalar, zaman zaman yumruklaşmalara vardı.

Bölgeye gelen polisler, takviye ekipler çağırdı. Onlarca polis vatandaşlarla konuşarak ikna etmek istedi. Ancak bu mümkün olmayınca Nöbetçi Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ devreye girdi. Yaklaşık 45 dakika süren ikna çabaları sonuç vermediği gibi, vatandaşlar "Akaydın istifa, hoca istifa" diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri çağrıldı.

50 kişilik tim olası bir müdahale için hazır bekletilmeye başlandı. Ancak, vatandaşlar Antray'ın geçiş güzergahı ile ana caddeyi trafiğe açmayınca polis müdahalesi başladı. 3 kişi polis tarafından gözaltına alınarak ekip minibüsüne bindirildi. "Bizi dövüyorlar" diye bağıran 3 kişi Şarampol Polis Merkezi'ne götürüldü.

Olay yerine gelen belediye yetkilileri ise güzergahlar hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Gözaltıların yaşanmasının ardından vatandaşlar olay yerinden uzaklaşmaya başladı ve bulvar trafiğe açıldı.

ALTINPINAR: 'ÖZÜR DİLİYORUZ'

Olayların yatışmasından sonra Vatan Bulvarı'na gelen Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Nazif Altınpınar, vatandaşın tepkisini normal karşıladığını söyledi. Altınpınar, şöyle konuştu:

"Burada vatandaşın ilk günde tepki göstermesi normal. Biz, buradaki hava ve trafik kirliliğini ortadan kaldırmak için bir düzenleme yaptık. Tramvayın olduğu yerde toplu taşım aracının çalışmaması gerekiyordu. Bunun için 1, 5 yılda yapılan çalışmalar sonucunda bu noktadan minibüs ve otobüs geçisini kaldırdık. Son teknoloji tramvayla toplu ulaşımı sağlamaya başladık.

Yılların getirdiği alışkanlığın değişmesi çok zor. Bugün biraz daha sakin olmamız gerekiyor. Burada yanlışlıklar da olabilir. Nitekim, biz de kriz masası oluşturduk. Vatandaştan gelen telefonları değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımız sıkıntı çekiyorsa, onlardan özür diliyoruz.

Ortada, vatandaşın yararına yapılan bir çalışma var. Yeni güzergahlar için 700 bin cep harikası dağıtıldı. Ayrıca Antalya Su ve Atıksu İdaresi tarafından 460 bin abonenin evine bu haritalar ulaştırıldı. "

Antalya, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title