Haberler

Kepez ve Muratpaşa'da Yağmur Suyu Drenaj İnşaat Çalışmalarında Sona Gelindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde yapılan yağmur suyu drenaj inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde yapılan yağmur suyu drenaj inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ASAT'ın il genelinde başlattığı yağmur suyu çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ASAT, bu kapsamda merkez ilçelerden Kepez'de Varsak ve Gündoğdu mahalleleri ile Muratpaşa'da Metin Kasapoğlu, Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız Caddesi'nde yağmur suyu drenaj kanalları yapıyor.

Varsak 1. etapta yaklaşık 13 bin 700 metre uzunluğundaki drenaj hattının yüzde 95'i tamamlandı.

Hattın 10 bin metrelik kısmında 11 farklı ölçüde kapalı betonarme kutu menfez inşaatı yapılıyor. 3 bin 700 metrelik kısmında ise 400, 800 ve 1000'lik çaplarda borular kullanılıyor.

21 milyon liraya mal olması beklenen proje ile Varsak, Karşıyaka, Şelale ve Habipler mahallelerinde yaşanan yağmur suyu sorunu çözüme kavuşacak.

Gündoğdu Mahallesine de, 13 milyon 320 bin lira tutarında 10 bin metre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı imalatı gerçekleştiriyor.

Muratpaşa İlçesi Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinin yağmursuyu sorunu da çözüme kavuşuyor.

ASAT ekipleri, yaklaşık 26 milyon liraya mal olacak projede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Proje kapsamında bu caddelerde 6 bin 380 metre yağmursuyu drenaj hattı imalatı yapılacak.

Metin Kasapoğlu Caddesine de 4 milyon lira yatırım bedeliyle, 3 bin 300 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı yapılıyor.

Farklı çaplarda kutu menfez imalatı gerçekleştirilen hatta çalışmaların Ekim ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Muratpaşa Varsak Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title