Haberler

Kepez'de Eski Ramazan Tadında Şenlik

Kepez Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ramazan şenliği ile ilçe halkına, geleneksel Ramazan akşamlarını yaşatıyor.

Kepez Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ramazan şenliği ile ilçe halkına, geleneksel Ramazan akşamlarını yaşatıyor. Gıda paketi dağıtımı ve kurulan iftar çadırları ile de Ramazan'ın bereketi Kepezlilerle paylaşılıyor.

Eğlencenin, alışverişin, kültürel ve sanatsal etkinliklerin ve eski Türk evlerinden oluşan çarşının bulunduğu ve ünlü sanatçıların konser vereceği Ramazan şenliği, Kepez Belediyesi Spor Tesisleri'ndeki otopark alanın da başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, on bir ayın sultanı Ramazan'ın heyecanını, coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşadı. Başkan Tütüncü, eşi Dr Ayşe Tütüncü ile bu yıl ki Ramazan'ın ilk iftarını, şenlik alanında kurulan iftar çadırında Kepezlilerle birlikte açtı.

Tütüncü, daha sonra eşi Ayşe Tütüncü, Kepez Belediye Meclis Üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Adlıhan Dere, Şevki Mavi ve Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ile şenlik alanını gezdi, tek tek esnafları ziyaret etti.

Düzenledikleri Ramazan şenliği ile ilgili bir açıklama yapan Tütüncü, Ramazan ayının Antalyalılara hayırlı olmasını diledi. Ramazan ayının kültürümüzde özel bir yerinin bulunduğuna vurgu yapan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü,

"Ramazan, yardımlaşma duygularının zirve yaptığı, birbirimize yakınlaşmaların çok farklı bir boyut kazandığı, çok özel zamanlardır. Böylesi zamanları ecdadımız ne kadar derin yaşadıysa, bizlerinde aynı kültürü yaşatması ve geleceğe taşıması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

-RAMAZAN'IN ÖZÜNE UYGUN ETKİNLİKLER

Hakan Tütüncü, üç yıldan beri düzenledikleri Ramazan şenliğinde geleneksel Ramazan tadında eğlencenin yanı sıra dostluğun, muhabbetin artmasına, insanlar arasındaki birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine yönelik etkinliklerin de bulunduğunu belirtti. Şenlik alanında kurulan iftar çadırında, Kepezliler ile birlik ve beraberlik içerisinde iftar yapabilmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Tütüncü, şunları söyledi:

"Şenlik alanında her gün Ramazan'ın özüne, ruhuna uygun kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz. Bizim kültürümüzde Ramazan ayı nasıl idrak edilmesi gerekiyorsa o şekilde etkinlikler düzenleyerek, halkımıza güzel bir sosyal ortam sunacağız. Şenlik alanımızdaki geleneksel Ramazan çarşısı da bizim kültürümüzdeki Ramazan çadırlarının bir modelini oluşturuyor. Ramazan etkinliğini, milletimiz arasındaki birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek, sevgi bağlarını güçlendirmek amacı için gerçekleştiriyoruz. Ramazan etkinliği ile toplumsal dokumuzu güçlendirecek güzel bir adım attık. "

-ŞENLİKTE NELER VAR-

Kepez Belediyesi Ramazan Şenliği, Kepez Belediyesi Spor Tesisleri'ndeki otopark alanında düzenleniyor. Şenlik alanında, iftar çadırı, eski Türk evleri mimarisinde çarşı, lunapark ve eğlence alanları bulunuyor. Aile sineması, Urfa Sıra Gecesi, Orta Oyunu, Aşıklar Gecesi, sema gösterisi gibi etkinlerin yer alacağı şenlikte 6 Ağustos'ta Ayna, 13 Ağustos'ta Nuray Hafiftaş, 20 Ağustos'ta Şükriye Tutkun, 27 Ağustos'ta da Uğur Işılak konser verecek. Şirazi, Gültekin Gönülaçar, Burak Ahıskalı ve Küçük İbo da sahne alacak.

Kepez Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, şenlik alanında kurduğu stant ile vatandaşlara belediyecilik hizmetleri ile ilgili yardımcı oluyor. Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) da, şenlik alanında açtığı stantta yeni eğitim döneminin başvurularını kabul ediyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title