Haberler

Keçiören'de Çevre Çiçekleri Hareketi Büyüyor

Keçiören Belediyesi'nin 2010 yılında uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi "Çevre Çiçekleri Hareketi" büyüyor.

Keçiören Belediyesi'nin 2010 yılında uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi "Çevre Çiçekleri Hareketi" büyüyor. Dördüncü yılına giren Çevre Çiçekleri Hareketi projesinde, çevre eğitimi alarak "Çevre Müfettişi" olan öğrenci sayısı 50 bine ulaştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkı verdiği başarılı projede, dördüncü uygulamalı "Çevre Müfettişi Eğitim Programı" başlatıldı. Keçiören sınırları içerisindeki ilköğretim okullarında öğretim gören 11 bin 980

4.sınıf öğrencisi, Necip Fazıl Sahnesi'nde eğitime alındı. Günde iki seans halinde ve her seansta yaklaşık 300 öğrenciye, "Çevre ve Geri Dönüşüm" konulu eğitim verildi. Daha sonra eğitimi pekiştirici ve destekleyici "Çevre Çiçeği BENTEMİZ" adlı tiyatro oyunu izletildi. Eğitimi alan her öğrenci "Fahri Çevre Müfettişi" ilan edildi ve müfettiş kartları öğrencilere teslim edildi. Öğrencilerin tiyatroya taşınması EGO ve belediye tarafından sağlanırken, tiyatro oyununa veliler de büyük ilgi gösterdi.

Keçiören Belediyesi'nin Çevre Çiçekleri Hareketi Projesi ile çevre eğitimi vererek Çevre Müfettişi ilan ettiği ilköğretim öğrencisi sayısı 50 bine çıktı. Bu hareketin artık Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber Türkiye'nin bütün okullarında gösterilecek bir proje haline geldiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çocuklara şöyle seslendi: "Çevremize sadece sizler sahip çıkmayacaksınız. 7'den 70'e herkesin sahip çıkması gerekiyor. Ama sizler aynı zamanda takip de edeceksiniz, yani denetleyeceksiniz. Bir müfettiş edasıyla sizler etrafınızı kontrol edip uymayan insanları uyduracaksınız ve insanlara örnek olacaksınız." Başkan Ak, Türkiye'nin geleceği olan çocukların çevreye ilgi ve duyarlılığının gelecek açısından umut verici olduğunu ifade ederek "Birlikte hareket ettiğimiz zaman çevremizin çok daha güzel olacağına, sokaklarımızın, mahallelerimizin, parklarımızın, bahçelerimizin çiçek açacağına inanıyorum. Çevreye duyarlılık sosyal bir sorumluluktur. Çünkü çevre bize miras değil, korunması,geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir" dedi.

Keçiören Belediyesi "Çevre Müfettişi Kartı" sahibi öğrencilere, belediyenin düzenlediği bazı sosyal etkinliklerden ücretsiz yararlanma hakkı da tanıyor. Öğrencilere eğitimin konularının işlendiği bir "Çevre Müfettişi El Kitabı" verilirken, araçlara yapıştırılmak üzere hazırlanan "Bu araçtan dışarıya çöp atılmaz" etiketleri de dağıtılıyor. Eğitim ve tiyatro programının devamında öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve çalışmalarının sürekliliğini sağlamak amacı ile "Çevre ve Geri Dönüşüm" konulu resim, afiş ve fotoğraf yarışması düzenlenecek. Yarışma eserleri 23 Nisan Çocuk Haftası münasebetiyle sergilenecek. Dereceye girenlerin ödülleri ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde verilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Necip Fazıl Kısakürek Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title