Haberler

Keçiören Belediyesi Yasa Tanımıyor

Büyükşehir Belediyesi'nce, Etlik Kasalar'da Önce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Daha Sonra İse Sağlık Alanı İlan Edilen Bölgede, Keçiören Belediyesi'nin Hukuk Kurallarına Aykırı Şekilde Başlattığı Yüzme Havuzu İnşaatı, Tüm Yasal Uyarılara ve Girişimlere Karşın Devam Ediyor.

Büyükşehir Belediyesi'nce, Etlik Kasalar'da önce kentsel dönüşüm ve gelişim alanı, daha sonra ise sağlık alanı ilan edilen bölgede, Keçiören Belediyesi'nin hukuk kurallarına aykırı şekilde başlattığı yüzme havuzu inşaatı, tüm yasal uyarılara ve girişimlere karşın devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, daha önce 2 defa mühürleyerek faaliyetini durduğu havuz inşaatının, Keçiören Belediyesi'nce yasa tanımaz bir şekilde mühürlerin kırılarak sürdürüldüğünü mahkeme tutanağıyla tespit ederek, inşaatı son defa mühürledi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yapılan tüm yazışmalar ve uyarılara rağmen, Keçiören Belediyesi'nin, Etlik Kasalar kentsel dönüşüm ve gelişim alanında kalan 90 060 ada, 1 sayılı parselde kaçak 3 bin kişilik olimpik yüzme havuzu inşaatına başladığını, temel betonlarının dökülerek inşaat faaliyetinin devam ettiğini, 3 Nisan 2007 tarihinde yapılan denetimde 007 sayılı tutanakla durumun tespit edildiğini belirtti.

Yetkililer, yapılan tespit doğrultusunda, kaçak inşaatın durdurulması için 3 Nisan 2007 tarihinde, 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 32. Maddesi gereğince Yapı Tatil Tutanağı düzenlendiğini, düzenlenen tutanağın bir nüshasının yapı yerine asılarak inşaatın durdurulduğunun yapı sahibine tebliğ edildiğini, tutanağın bir nüshasının da mahalle muhtarına bırakılarak kaçak yapının aynı tarihli mühürleme tutanağıyla mühürlendiğini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 3 Nisan 2007 tarih 007 Sayılı Yapı Tatil Tutanağı ve mühürleme işlemine rağmen, 3 Mayıs 2007 ve 3 Ağustos 2007 tarihlerinde yapılan kontrollerde, mühür fek edilerek inşaata devam edildiğinin belirlendiği bildirildi.

İNŞAAT SON DEFA MÜHÜRLENDİ

Mühür fek tutanakları ve olay yerinden çekilen fotoğraflarla mahkemeye başvurularak, hukuka aykırı olarak inşaat faaliyetlerine devam edilip edilmediği hususunun tespit edilmesi istendi. Mahkeme de bugün yaptığı tespit incelemesinde, hukuka aykırı olan inşatta çalışmaların sürdürüldüğünü belgeledi.

Mahkeme tespitinin inşaattaki işlemlerin devam ettiğini kanıtlaması sonucu bugün inşaat, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince yeniden mühür vurularak kapatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bu sabah, inşaata hukuka aykırı şekilde devam edildiğini gösteren belgelerle inşaat alanına gitti. Ekipler, inşaat sahasının girişine tel örgü çektikten sonra inşaatı mühürledi. Tüm deliller ve mahkeme tespitleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, 26 Temmuz 2007 tarihinde Büyükşehir Belediyesi İdari Encümen'i kararıyla kaçak inşaatın yıkılması hususunda çıkan karara rağmen inşaatın Keçiören Belediyesi'nin yasal yollara

başvurarak soruna çözüm bulmasını sağlamak maksadıyla bu sabah son kez mühürlendiğini ifade etti.

"BURASI KEÇİÖREN"

İnşaatın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinde mühürlenmesi sırasında, Keçiören Belediyesi yetkilileri karara itiraz ederken, bazı görevliler ise mühürlemenin bir anlam taşımayacağını, daha önce olduğu gibi yine mührün sökülerek inşaatın yapımının sürdürüleceğini belirterek, "Burası Keçiören. Burada Turgut Altınok'un kararları, kanunları geçerlidir. Hakim getirerek bizi korkutamazsınız. Burayı yıkmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.

Yetkililer, son mühürlemenin, Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanı ve kentsel dönüşüm bölgesi olan Etlik Kasalar bölgesinde Keçiören Belediyesi'nin izin almadan, hukuki mevzuata aykırı başlattığı inşaatın derhal durdurulması konusunda hukuki süreci sonuna kadar sürdürme kararlılığının kanıtı olduğunu söyledi.

Kaçak olimpik havuz inşaatının yapımını yüklenen Dinamik Grup Mekanik İnşaat Tesisat San. ve Tic. A.Ş. adlı firmanın, merkezi İstanbul'da olan Dinamik Grup A.Ş.'nin adını kullanmasının da şaşırtıcı olduğuna dikkat çeken yetkililer, İstanbul'daki Dinamik Grup A.Ş. yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda havuz inşaatını yüklenen firma ile bağlantıları olmadığını, bu konuyla ilgili şikayette bulunacaklarını söylediklerini de ifade etti.

ALTINOK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi'nin yasal girişimlere karşı takındığı olumsuz tavır ve mevzuata aykırı şekilde imar işlemlerine devam etmesi nedeniyle, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Merih Karayol ile bağlı bulunduğu Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Terzioğlu ve yapının müteahhidi Dinamik Grup A.Ş. yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

(TS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title