Haberler

Kazak Turistler Otelden Çıkarılmak İsteniyor

Kazakistan'dan 3 Çocuklarıyla Birlikte Antalya'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesine Tatile Gelen Almas ve Diana Karçiava Adlı Çift, Kazakistan'da 5 Bin Dolar Verdikleri Seyahat Acentesinin Kemer'deki Seyahat Acentesine Ödeme Yapmaması Üzerine Kaldıkları Otelden Çıkartılmak İsteniyor

Kazakistan'dan 3 çocuklarıyla birlikte Antalya'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesine tatile gelen Almas ve Diana Karçiava adlı çift, Kazakistan'da 5 bin dolar verdikleri seyahat acentesinin Kemer'deki seyahat acentesine ödeme yapmaması üzerine kaldıkları otelden çıkartılmak isteniyor. Türkiye'de okuyup üniversite bitiren ve ülkelerinde bir dergide çalışan Diana ve Almas Karçiava çifti, Kemer'e bağlı Göynük beldesinde Queen Elizabeth Otel'de tatil yapmak için rezervasyon yaptırdı. Bunun için 10 gün tatil yapmak üzere Janaat Travel adlı seyahat acentesine 5 bin dolar ödediklerini söyleyen Karçiava çifti, 4 gün önce tatillerini geçirmek üzere Kemer'e geldi. Kazak çift ve 3 çocuğu, Göynük Beldesi'ndeki Queen Elizabeth Otel'e yerleşti. Kazak tur firması Janaat Travel'in Türkiye'de çalıştığı seyahat acentesi olan Tursal'ın rehberleri çiftten para istedi. Kazak çift, Kazakistan'daki acenteye ödedikleri paranın makbuzunu göstermelerine rağmen Tursal'ın rehberleri kendilerine ödeme yapılmadığını söyledi. Bunun üzerine iki defa ödeme yapmayacaklarını belirten çift otelde mahsur kaldı. Bunun üzerine Otel Genel Müdürü Gökhan Cesur tarafından Kazakistan'daki acente aranarak Kazak turistler bir gün otel tarafından misafir edildiler.

- TÜRKİYE BİZİM İKİNCİ VATANIMIZ -

Kazakistan'a charter seferlerinin 15 günde bir yapıldığını belirten Almas Karçiava, 'Dönmek istesek bile şu anda dönemeyiz. Tatilimiz zehir oldu. Çocuklarımın biri 1, diğeri 5, bir diğeri ise 12 yaşında. Çok üzgünüz. Biz paramızı ödedik acente ile otel arasında bir problem varsa bunu bilemem ama insanları mağdur etmesinler. Ben ve eşim Türkiye'de okuduk, burası bizim ikinci vatanımız. Çocuklarımız çok küçük, onlar olmasa başımızın çaresine bakarız' dedi. Çalıştıkları dergide bugüne kadar çok sayıda Türkiye haberine yer verdiklerini anlatan Almas Karçiava, Kazakistan televizyonunda yayınlanan 'Gümüş' dizisi nedeniyle Kıvanç Tatlıtuğ'la da röportaj yaptığını, ayrıca çalıştıkları dergide Türkiye'nin turistik ve tarihi yerlerini de tanıttıklarını belirtti.

- ACENTENİN GÖRÜŞÜ-

Janaat Travel'in Türkiye'deki partner şirketi Tursal Tur'un sahibi Ayhan Gedikli AA muhabirine, Janaat Travel'in, kendileriyle irtibata geçerek, otelin parasını turistlerle birlikte gönderdiklerini, ödemenin turistler tarafından otele bizzat yapılacağını belirterek, turistlerin havaalanından otele transferlerine yardımcı olunmasını istediklerini bildirdi.

Ayhan Gedikli, şunları söyledi:

'Janaat Travel (otel parasını müşteriyle beraber gönderiyoruz) dedi. Biz turistlerin transferlerini yaptık. Bundan sonraki turistlerle Kazakistan'daki acentenin arasındaki bir sorun. Otel paranın ödenmediğini söyleyince Kazakistan'daki acenteyle görüştük. (Sorunu biz hallediyoruz) dediler. Yani bizden olay çıkmıştır. Ben iyilik yaptım, turistleri otele transfer ettim. Bu acentenin yaptığı hatayı telafi etmeye çalıştık. Gerisi bizi ilgilendirmiyor.'

(RAY-DE-BNY-İRE) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title