Haberler

Kayseri Marka Tescilinde 10'uncu Sırada

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türk Patent Enstitüsü’nün 2015 yılı marka tescili, endüstriyel tasarım, patent tescili ve faydalı model verilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türk Patent Enstitüsü'nün 2015 yılı marka tescili, endüstriyel tasarım, patent tescili ve faydalı model verilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz yılın başvurularına bakıldığında, kentin, bin 435 marka tescili sayısı ile ülkede 10'uncu sırada yer aldığını ifade eden Başkan Mahmut Hiçyılmaz, istatistiklerin 2014 yılına göre değişiklik göstermediğini söyledi.

ENDÜSTRİYEL BAŞVURU SIRALAMASINDA 4'ÜNCÜ SIRADA

Bunun yanı sıra, kentin, endüstriyel başvuru sıralamasında Türkiye genelinde 4'ünsü sırada yer aldığını kaydeden Başkan Hiçyılmaz, " Kayseri'de 2015 yılında 2938 endüstriyel tasarım başvurusu yapılmıştır. Endüstriyel tasarım başvurularında şehrimiz, aralarında Ankara, İzmir, Konya'nın da bulunduğu illeri geride bırakmıştır." dedi.

Başkan Hiçyılmaz, patent tescil ve faydalı model başvuru sayısına dair şu bilgileri verdi:

" Kayseri, 2015 yılında patent tescili listesinde 63 tescil ile 12. sırada yer almıştır. İstanbul'un ilk sırada yer aldığı patent tescili listesinde Kayseri, Manisa ile 12. sırayı paylaşmıştır. Şehrimiz, patent tescili konusunda listede daha yukarılarda bulunacak kapasitededir. Kayseri, geçtiğimiz yıl 92 adet faydalı model başvurusu ile ilk 10 şehir arasında 7. sırada yer almıştır. Şehrimiz, faydalı model başvuru sayısında Kocaeli, Gaziantep ve Sakarya gibi illeri geride bırakmasına rağmen 2014 yılındaki 6. sırasını koruyamamıştır." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Patent Enstitüsü Mahmut Hiçyılmaz Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title