Haberler

Kayseri'de "Geriatrik Yaklaşımlar" Konulu Panel Yapıldı

Kayseri'de Gerçekleştirilen "Türkiye'de Geriatrik Yaklaşımlar" Konulu Seminerde Konuşma Yapan 9 Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Sema Oğlak, Evde Bakımın Yaşlıların ve Engellilerin Sağlığı Açısından Önemli Olduğunu Söyledi.

Kayseri'de gerçekleştirilen "Türkiye'de Geriatrik Yaklaşımlar" konulu seminerde konuşma yapan 9 Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Sema Oğlak, evde bakımın yaşlıların ve engellilerin sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Geriatri Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Geriatri Merkezi Başhekim Opr. Dr. İsmail Tamer, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve hastane personeli katıldı. Program çerçevesinde konuşma yapan Başhekim Opr. Dr. İsmail Tamer, Kayseri'de Geriatrik Merkezi'nin bulunmasının önemine değinerek, merkezin açılmasında katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.

Tamer'in konuşmasının ardından söz alan Geriatri Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Baki Akyürek, Geriatrik olgusunun Dünya'daki ve Türkiye'deki yeri ve önemi hakkında bilgiler verdi. Türkiye'de Geriatrist'in çok az sayıda olduğuna vurgu yapan Akyürek, Kayseri Geriatrik Merkezi'nde 65 yaş üstü hastalara nasıl bir bakım yaptıklarını katılımcılara slayt eşliğinde sundu.

Akyürek'in konuşmasından sonra kürsüye çıkan 9 Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Sema Oğlak, Türkiye'de hastanelerin yetersiz olduğuna değinerek, evde bakımın hastanın sağlığı açısından daha uygun olduğunu belirtti. Sağlık personeli tarafından hastaya kendi evinde rehabilitasyon ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına "Evde Bakım" diye adlandırdıklarını söyleyen Oğlak, "Bu kavram Türkiye için çok yeni bir kavram, Evde bakım sadece engelliye ve yaşlıya sağlık hizmeti sunmak değildir. Asıl gaye hastanın sosyal ihtiyacını karşılamaktır. Evde bakım hizmetleri ekonomiktir. Evde bakım kısa süreli ve uzun süreli diye ikiye ayrılır. Türkiye'de TÜİK rakamlarına göre yüzde 7 yaşlı insan oranı var. Bu bizi rahatlatmamalı. Önümüzdeki 15-20 yıl için yeni projeler gerçekleştirmeliyiz. Bu bize bir işarettir" dedi.

(YS-Y) 03.03.2008 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title