Haberler

Kayseri?de 8 Chp?li, Ak Parti?ye Hakaret Ettikleri Gerekçesiyle Hakim Karşısına Çıktı

Kayseri'de 8 CHP'li, AK Parti'ye hakaret ettikleri gerekçesiyle hakim karşısına çıktı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez ve partinin gençlik kollarının 6 üyesi hakkında, AK Partili eski bakanlar Egemen Bağış, Mehmet Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler'in fotoğraflarının bulunduğu iddia edilen pankartı, parti binasına astıkları gerekçesiyle hakaret davası açıldı.

Kayseri'de geçen sene 17 Aralık'ta CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez, gençlik kolları üyeleri Deniz Can Demir, Onur Karabulut, Emeç Aksoy Parlak, Halil Can Öz, Seçkin Akıncı ve Ahmet Nazif Yüce hakkında, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi eski bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde, '17-25 Aralık Haftası, Yolsuzlukla Mücadele Haftası Olsun" yazılı pankart asarak, hakaret suçu işledikleri iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Kayseri 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada, İl Başkanı Mustafa Ayan ve diğer davalılar hazır bulundu. Mustafa Ayan, mahkemede verdiği ifadesinde, '17-24 Aralık yolsuzluk haftası tüm yurtta belirlenmiştir. Genel Merkezimiz tarafından, bize bir pankart bir gönderildi. Pankartta, ilgili kişilerin resimleri ve isimleri bulunmamaktadır. Pankarttaki resimler, sıradan vatandaşlara benzemektedir. Asla ilgili kişilere hakaret etmedik. Türkiye'deki tüm hırsızları eleştirmek için pankart asıldı, kimse üstüne alınmasın. Kesinlikle pankartta isimler zikredilmemiş. Üzerimdeki atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben muhalefet görevimi yaptım. Beraatımı talep ediyorum" dedi. İlçe Başkanı Asef Türkdönmez de savunmasında, 'Pankartta, birilerine hakaret etmememiz söz konusu değildir. Pankartta yer alan fotoğraf ve yazılar, genel siyasi bir söylemdir. Üzerimdeki atılı suçlamayı kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorumö ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanıkların ayrıntılı ifade vermeleri için erteledi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ayan, "Bu bir hukuk komedisidir. Müşteki ortada yok ama biz buradayız. Mahkeme salonunda hakaret edilenler, öncelikle davacı olurlar ve mağduriyetlerini bildirirler. Ama müştekiler mahkemede yok, sadece kağıt üzerinde varlar. Bizler polis ve adliye baskısıyla buraya getirildik. Tabii ki bundan şüpheliyiz. Bugün yapılan duruşma, hukukun yüz karasıdır. Sokaktaki insanların hırsıza, hırsız diyemediği bir ortamda biz o hafta pankart ve söylemlerimizle gündeme getirdik ve halkımızı uyardık"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Ayan Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title