Haberler

Kaymakamlıktan ihtiyaç sahipleri için anlamlı proje -

Darende Kaymakamlığı, ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelerin sorunlarını çözmek amacıyla "Kardeş Aile Projesi" başlattı.

Darende Kaymakamlığı, ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelerin sorunlarını çözmek amacıyla "Kardeş Aile Projesi" başlattı.

Kaymakam Bünyamin Kuş ve eşi Meltem Kuş, proje kapsamında ziyaretlere başladı. Yenice beldesinde yaşayan Nuray Aydeniz ve ailesini evinde ziyaret eden Kuş çifti, Aydeniz ve çocuklarının sorunlarını dinledi. Getirdikleri hediyeleri Aydeniz'e veren Kuş, aileye her türlü sorununda, eşini ve kendisini arayabileceklerini söyledi.

Kaymakam Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlar arasında kardeşlik hukuku çerçevesinde, dayanışma ve yardımlaşmayı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirterek, "Kardeş Aile Projesi ile hayat standardı yüksek ailelerle ihtiyaçlı aileler arasında kardeşlik köprüleri kurmak istiyoruz. İlçemizde görev yapan kurum müdürleri, belirlenen 5 aileyi eşleriyle ziyaret edecek. Ailenin derdini dinleyip her türlü sorununa çözüm arayacak. Böylece çok sayıda aileyle daha yakından ilgilenme fırsatı bulacağız" diye konuştu.

Projenin yardımlaşma ve dayanışma açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kuş, "Yoksul ailelere yardım elini uzatacak olan kardeş ailelerin, bayramlarda, özel günlerde, acı ve tatlı her günde maddi ve manevi olarak bu ailelerin yanında bulunmasını istiyoruz" dedi.

İhtiyaç sahiplerinin yaşadığı sorunları en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Kuş, "Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, vatandaşın ayağına gidiyoruz. Evlerindeki durumları, yaşam koşullarını görüyoruz. Kimseye açamadıkları problemleri ve çözüm bekleyen sorunlarını belirleyip ihtiyaçlarını imkanlar doğrultusunda karşılamaya gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Nuray Aydeniz ise eşinin vefatının ardından çocuklarına hem anne hem baba olduğunu belirterek, "Evimin geçimini el emeği göz nuru ürünleri yaparak sağlıyorum. Allah devletimizden razı olsun, dul kadınlara verilen maaştan yararlanıyorum. Evimizin yapımına rahmetli eşim başlamıştı. Sağ olsun Kaymakamımız ve hayırseverlerin desteğiyle evi tamamladık" dedi.

Kaymakam Kuş ve eşi, beldede Selfinaz Aydeniz ve çocuklarını da ziyaret etti. Aydeniz, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kuş çifti, Aşağıulupınar beldesinde yaşayan ve kanser tedavisi gören Erol Cidacı'nın evine de konuk oldu. Kaymakam ve eşi, 6 çocuklu aileyle görüşerek sorunlarını dinledi.

Tedavi gördüğü için çalışamadığını belirten Cidacı, ailesine ilgi gösteren Kaymakam Kuş ve eşine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Darende Yenice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title