Haberler

Kayıp Trilyon Davasında İcra Başlatıldı

'Kayıp Trilyon' Davasında Erbakan ve Rıza Ulucak'ın da Aralarında Bulunduğu Toplam 75 Kişi Hakkında İcra İşlemi Başlatıldı.

"Kayıp trilyon" davası icra aşamasına geldi. Kapatılan Refah Partisinin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak'ın da aralarında bulunduğu toplam 75 kişi hakkında icra işlemi başlatıldı. Erbakan ve Ulucak'ın tapuda kayıtlı malları için İstanbul ve Ankara Tapu Müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi.

Erbakan ve davalı 74 kişi için faiz ve vekalet ücretiyle beraber toplam 11.5 trilyon lira (11.5 milyon YTL) borç çıkarıldı. Bu tutarın faizler ve vekalet ücretleri hariç 2.6 milyon YTL'si Erbakan ve Ulucak'a ait bulunuyor.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, kapatılan Refah Partisi'nin 1997 yılında Hazine yardımını sahte belgelerle harcanmış gibi gösterdikleri gerekçesiyle Maliye Bakanlığı'nca açılan davada, 11 milyon 599 bin 525 YTL 59 kuruş tutarında alacağın tahsilatı için Necmettin Erbakan ve 74 kişi hakkında icra takibi başlatıldı. Erbakan ve Rıza Ulacak için Tapu Müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi.

Kayıp Trilyon davası geçen Mart ayında sonuçlanmıştı.

-İHTİYATİ HACİZ KARARI ALINDI-

Ankara 7. İcra Müdürlüğü tarafından yürütülen haciz ve icra işlemler kapsamında Erbakan ve Ulucak'ın mal varlığı için ihtiyati haciz kararı alındı. Karar İstanbul ve Ankara Tapu Müdürlüklerine iletildi. Erbakan ve Ulucak faizler VE vekalet ücretleri dışında toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkum edilmişlerdi.

-TOPLAM 11.5 MİLYON YTL ALACAK-

Diğer 73 sanık hakkında da adreslerine icra tebligatları gönderildi. Tebligatın alındığına ilişkin imzalı alındı belgelerinin henüz İcra Müdürlüğü'ne gelmediği için tebligatların sanıkların ellerine ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor. İcra haciz işlemlerinde tebligatın alınmasından sonra yasal süreç başlıyor.

-DAVANIN GEÇMİŞİ-

Refah Partisi'nin kapatılmasının hemen ardından 1997 yılında, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Hazine'den siyasi partilere yapılan yardımın partinin kapatılmasından sonra Hazine'ye devrinin engellenmesi amacıyla kapatılma tarihi öncesinde harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Yapılan inceleme sonrasında aralarında Genel Başkan ve eski Başbakan Erbakan'ında bulunduğu genel merkez ve taşra örgütünde görevli 88 Refah partili hakkında dava açılmıştı. Dava kamuoyuna "kayıp trilyon" davası olarak yansımıştı.

Yapılan yargılamada Erbakan, bu davadan hapis cezasına mahkum olmuş ve aktif siyaset yaşamı noktalanmıştı. Erbakan sağlık sorunları nedeniyle defalarca cezasını erteletmiş sonunda yapılan yasal değişiklikle cezasını evinde çekmesi yoluna gidilmişti.

Erbakan ve arkadaşları hakkında bir dava Hazine tarafından açılmıştı. Geçen Mart ayında sonuçlanan davada Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulacak toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkum edilmişti. Diğer 73 sanık hakkında da çeşitli miktarlarda para cezası verilmişti.

-GÜL'E İLGİLİ DAVA REDDEDİLMİŞTİ-

Dava kapsamında Abdullah Gül, Ahmet Tekdal, Oğuzhan Asiltürk, Aydın Menderes, Recai Kutan, Şevket Kazan, Fehim Adak, Musa Demirci, Abdülkadir Aksu, Abdurrahim Bezci, Özkan Öksüz, İbrahim Aktaş ve Muttalip Tatar aleyhine açılan davanın reddine karar verilmişti.

Mart ayında verilen bu kararın ardından Maliye Bakanlığı'nın alacakları için harekete geçmemesi muhalefet partilerinin de eleştirilerine hedef olmuştu. CHP Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde paranın neden tahsil edilmediğini sormuştu. (SÜRECEK)(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title