Haberler

Katmerciler'den Gökdelen Kentlerine Müjde

Güncelleme:

250 metre yükseklikteki yangını söndürebilen itfaiye aracı fuarda!

Araç üstü ekipman sektörünün lider şirketi Katmerciler, hava basınçlı köpüklü söndürme sistemi 'One Seven' teknolojisiyle, 30 Mayıs-2 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo'da düzenlenecek ARÜSDER fuarına damgasını vurmaya hazırlanıyor.

30 farklı tipte araç üretimi, geliri ve ihracatıyla Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lideri Katmerciler'in fuarda tanıtacağı One-Seven teknolojisine sahip itfaiye aracıyla 250 metre yükseklikteki yangınlara dahi müdahale imkanı doğacak.

Araç üstü ekipman sektörü, otomotiv sektörünün az bilinen ama oldukça yaşamsal alt sektörlerinden birisi durumunda. İtfaiye araçlarından çöp arabalarına, damperden vidanjöre, kurtarma aracından tankerlere, onlarca çeşit aracın üretildiği bir sektör. Kamyon ve kamyonet şasileri üzerine yapılan giydirmelerle üretilen bu araçlar, Türkiye için önemli bir ihracat kalemi haline geliyor.

27 yıllık tecrübesiyle Türkiye araç üstü ekipman sektörünün köklü şirketlerinden olan Katmerciler, aynı zamanda halka açık tek şirket olarak

sektörde önemli bir konuma sahip. 30 farklı tipte araç üretebilen ve bu alanda rakipsiz olan Katmerciler, 41 ülkeye ihracatıyla sektörünün açık ara ihracat lideri durumunda.

Katmerciler, sektörünün önemli bir aktörü olarak 30 Mayıs-2 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Alanı'nda ikincisi düzenlenecek Araç Üstü Ekipman Fuarı'nda da yerini alıyor. Fuarın 1 no'lu holünde, özel olarak tasarlanmış standında ürünlerini tanıtacak Katmerciler, geniş ürün gamında yer alan araçlarının yanı sıra "One Seven" adı verilen hava basınçlı köpüklü söndürme sistemine sahip bir itfaiye aracını da ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Gökdelen kentlerine müjde: 250 metreye köpük basabilecek

Katmerciler Yönetim Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, 1985 yılında İzmir'de kurulan ve 27 yıldır faaliyet gösteren Katmerciler'in her başarısını Türkiye'nin ve sektörün başarısı ve kazanımı olarak gördüklerini belirterek, "30 farklı tipte ekipmanı tek çatı altında üreten, sektörümüzün lider şirketi olarak ARÜSDER Fuarı'nda bu yıl da yerimizi alacağız. Sadece Türkiye'nin markası olmakla yetinmeyip uluslararası ölçekte önemli bir marka haline gelmeye başlayan Katmerciler'in ürün ve hizmetlerini görmek isteyenlerle fuarda buluşacağız" dedi. Bu yıl fuarda One Seven hava basınçlı köpüklü söndürme sistemine sahip bir dar alan itfaiye aracını da sergileyeceklerini ifade eden Katmerci, bu aracın ve One Seven teknolojisinin özelliklerini özetle şöyle anlattı:

"Yüksek binalara ve gökdelenlere sahip kentlerin belediyeleri için son derece yaşamsal bir teknoloji sunuyoruz. Paslanmaz çelikten yapılan,

bin ile 4 bin litre arası hacme sahip su tankı ile 100-400 litre arası hacme sahip köpük tankıyla bu araçlar, özellikle dar sokakları bulunan ve bu yüzden girişleri zor olan şehirler için tasarlandı. One Seven teknolojisine sahip bu araçlarla, köpüğü 250 metre yükseğe kadar basabilmek mümkün. Gökdelen yangınları çok daha kısa sürede kontrol altına alınabiliyor. Gökdelenlerin sayısının hızla arttığı kentlerde bu nitelikteki araçlar can ve mal emniyeti bakımından büyük önem taşıyor. Belediye yetkililerini bu teknolojiyi dikkatle incelemeye davet ediyoruz."

BMC, Ford, Hyundai, Isuzu, Iveco, MAN, Mercedes, Mitsubishi, Renault, Scania, Volvo gibi dünya otomotiv pazarının devleriyle çalıştıklarını ifade eden Katmerci, özel üretim yeteneği ve geniş ürün yelpazesiyle, bu şirketlerin yurt içi ve yurtdışı araç üstü ekipman üretimine yönelik işlerinde en önemli tedarikçilerinden birisi konumunda olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin odağında bulunduğu çevre ülkelerde araç üstü ekipman sektörü için çok büyük bir pazar potansiyeli olduğuna dikkat çeken

Katmerci, "Önümüzdeki yıllarda mevcut pazarlardaki payımızı artırırken, yeni ülkeleri de portföyümüze dahil etmek istiyoruz. Irak'tan Almanya'ya, Nijerya'dan Azerbaycan'a, Tayland'dan İsveç'e, Cezayir'den Rusya'ya, çok sayıda ülke yollarında Katmerciler üretimi araçların bulunması şirketimiz, sektörümüz ve ülkemiz açısından gurur kaynağı" dedi.

30 farklı tipte araç, 41 ülkeye ihracat

Katmerciler, yaklaşık 30 farklı araç üstü ekipman üretimiyle sektörünün en geniş ürün gamına sahip şirketi. Katmerciler'in geniş ürün yelpazesi içinde itfaiye araçları, kanal açma araçları, kurtarma araçları, su ve yakıt tankerleri, tanker treyler, hidrolik sıkıştırmalı çöp kasaları, vidanjör ve çöp semi treyler, hidrolik çöp kasaları, mobil bakım araçları, eklemli platformlar, damperler, damper treyler, çimento silobaslar, vinçli kasalar, vinç, low-bed treyler, kayar platformlar, kablo döşeme araçları, kablo çekme araçları ve hidroliftler yer alıyor. Katmerciler, ileri teknolojiye dayalı üretim kabiliyetiyle, toplumsal olaylara müdahale araçları da (TOMA) üretiyor.

Katmerciler'in geniş bir coğrafyaya yayılan ihracat ağı içinde 41 ülke bulunuyor: Japonya, Mısır, Makedonya, Fas, Yunanistan, Romanya,

Irak, Fransa, Lübnan, Filistin, Katar, Nijerya, Türkmenistan, Almanya, Tayvan, Azerbaycan, Avusturya, Libya, Gana, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Angola, Senegal, Cezayir, Gürcistan, Hindistan, İran, Yemen, Kuveyt, Suriye, Ürdün, Hırvatistan, İsveç, Kore, Liberya, Portekiz, Suudi Arabistan, Tayland, Afganistan, Sırbistan-Karadağ, Rusya.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Almanya Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title