Haberler

Kaş'ta Parktaki Yunuslardan İkisi Bodrum'a Gönderildi

Kaş'ta daha önce kapatılan yunus gösteri merkezindeki yunuslardan 2'si Bodrum'a gönderildi.

Kaş'ta daha önce kapatılan yunus gösteri merkezindeki yunuslardan 2'si Bodrum'a gönderildi.

İnceboğaz mevkisinde bulunan ve daha önce Kaş Belediyesi tarafından kapatılan yunus parkındaki 4 yunustan 2'si, kamyonla Bodrum'daki bir gösteri merkezine gönderildi. Diğer 2 yunus ise yine aynı yerde kaldı.

Bu sırada yunusların kamyonla nakledilmesini fotoğraflamak isteyen sivil toplum örgütü temsilcileri ile yunus parkı yetkilileri arasında tartışma yaşandı.

Yunus parkı işletmecileri, özürlü çocukları olan 130 aileyle anlaşma yaptıklarını, bu kapsamda ailelerin tedavi amacıyla sezon içinde Kaş'a gelmesinin planlandığını belirterek, ancak işletmelerinin mühürlenmesi nedeniyle aileleri Bodrum'a yönlendirdiklerini, Bodrum'a gönderdikleri yunusların bu çocukların tedavisinde kullanılacağını kaydettiler.

Kaş Sualtı Derneği ve Yunuslara Özgürlük Platformu temsilcisi Belma Tosun ile Doğal Hayatı Koruma Derneği'nden Nilay Akça ise yunusların özgür bırakılması için uğraştıklarını, ancak işletmecilerin hala yunuslar üzerinden kar elde etmek için çalıştığını ileri sürdü.

Muhabir: Adem Aydın

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title