Haberler

Kaş-Gömbe Halkı HES'i İstemiyor

Kurulması Planlanan HES, Köylüler Tarafından Protesto Edildi

Antalya'nın Kaş ilçesine Bağlı Gömbe Beldesi Yayla Çukurbağ köyü Uçarsu ve Kocaçay üzerinde yapılması planlanan Akalan Regülatörü ve Hidroelektrik Santralı (HES) sivil toplum örgütleri ve köylülerce protesto edildi. Protestoda tepkisini dile getiren 11 çocuk 20 torun sahibi 80 yaşındaki çiftçi Hacı Ahmet Kösekaya 'Su kutsaldır. Satılamaz. Toprağı, suyu satarsak çocuklarımıza nasıl bakacağız. HES kurulursa köyümüzde tarımcılık, meyvecilik biter. O zaman biz ne iş yapacağız. Burası narenciye bölgesidir, turizm bölgesidir ve bizim erzağımız bu derenin içidir. Bunun içinde canımızı veririz ama suyumuzu vermeyiz, ona göre gelecek olan dikkatli gelsin. 3 dönüm yerim ve 11 tane çocuğum var benim. Ben neyle besleyeceğim, ne benim çocuk öksüz kalsın ne de onun çocuk öksüz kalsın, buraya gelmesin, gerek yok keskin cevap bu' dedi.

Protestoya sivil toplum örgütleri ve köylülerin yanı sıra Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Gömbe Belediye Başkanı Hasan Toker, Akçay Belediye Başkanı Mehmet Tufan, Kaş Ziraat odası Başkanı Ramazan Süer ile yapılması planlanan regülatör ve HES ten etkilenecek köylerin muhtarları da destek verdi. Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin de bölgedeki HES projesine karşı olduklarını belirterek, 'Yapılacak santral, sadece Gömbe'ye değil, tüm Kaş, Elmalı ve köylerine zarar verecek. Kaş İlçemizin 3 belde, 79 köy ve mahalle muhtarlıkları ile Demre ilçesinin 20 köyü; Elmalı ilçesinin ise 57 köyünün içme su kaynakları Çukurbağ köyünden bu su kaynaklarından temin edilmektedir. Bu uygulama, tarımın, meyveciliğin ve yayla turizminin sonu olur' diye konuştu. Platform temsilcilerinin seçtiği ve muhtarlardan oluşan 6 kişilik heyet, DSİ salonundaki toplantı odasına geçerek şirket temsilcilerine HES projesiyle ilgili tepkilerini iletti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title