Haberler

Karun Hazineleri Davası Ertelendi

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde Sergilenen Karun Hazineleri'nin En Değerli Parçası Olan Kanatlı Denizatı Broşu'nun Sahtesiyle Değiştirilmesiyle İlgili Davanın 7. Duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görüldü.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili davanın 7. duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Öğle saatlerinde başlayan duruşmada, tutuklu sanık Uşak Arkeoloji Müzesi eski Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu ile tutuksuz yargılanan Suat Yenmez, Mehmet Polat, Fehmi İşler, Ahmet Düzyer, Halil Eker, Uğur Sağlan ve Fuat Ergün hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklardan Suat Yenmez, yurt dışına çıkış yasağının geçici olarak kaldırılmasını talep ederken mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Kazım Akbıyıkoğlu da tahliyesini talep etti. Müze eski Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Dava konusu ile ilgili isnatlar çıktığında ben Uşak'taydım. İki ay zamanım vardı. Bu suçu işlemiş olsaydım kaçardım ama kaçmadım çünkü suçsuzum. Benim derdim bazı şeylerin açığa çıkması. Gazetelerde çıkan

haberler nedeniyle kızım işten çıkarıldı. Toplum nezdinde şerefim ve onurum kalmadı. Ama ben ömrüm boyunca şerefimle yaşadım. Ayrıca hakkımda Atatürk Etnografya Müzesi'nde sergilenen Atatürk'ün eşyalarını bile sattığım yolunda gazeteler manşet attı. Benim mağduriyetim söz konusudur. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Kazım Akbıyıkoğlu'nun üzerlerine atılı suçları işlediğine dair kuvvetli şüphe uyandıran delillerin varlığı ve tutuklu sanık Akbıyıkoğlu'nun kaçma şüphesi altında bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca, daha önceki celselerde broşun orijinalinin resmini çektiği iddia edilen Focus dergisindeki eserin resmi ve diğer orijinal resimlerle müzede şu an sergilenen eserin karşılaştırılmasına karar verdi. Dava 13 Temmuz 2007 tarihine

ertelendi.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Kanatlı Deniz Atı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiği yönünde ihbar mektubu üzerine başlatılan operasyonda dönemin müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 8'i tutuklanmıştı. 8 tutukludan 7'si daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

(KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title