Haberler

Kartepe'de Ağlatan Tören

Güncelleme:

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri Kartepe İlçesi'nde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirildi.

Kartepeli öğrencilerin başarıyla sunduğu "İstikbale adanan bir ömür: Mehmet Akif Ersoy" adlı duygu yüklü tiyatro gösterisini izleyenler göz yaşlarını tutamadı.

Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi ve Avni Akyol İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki 12 Mart "İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinliklerini aralarında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın da bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu izledi.

Salonda Başkan Karabalık'ın yanı sıra Kaymakam Mustafa Ünaldı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, İl Genel Meclis Üyesi Fahim Kılıç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler ile son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz'ın da yer aldığı konuklar hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Avni Akyol İlköğretim Okulu Müdürü Metin Tahtacı yaptığı açılış konuşmasında ünlü şairi anlamanın önemine değindi. Tahtacı, "Merhum Akif'i hakkıyla anmak, ona minnet borcumuzu ödemeyi gerektirir. Onu okuyarak anlayarak onu hissederek borcumuzu ödeyebiliriz" dedi.

İstiklal Marşı ile ilgili olarak da, "Bazı mısralarından da anlaşılabileceği üzere o tarihte henüz istiklal savaşı kazanılmamıştır. Türk ordusu bu şiirden sonra 26 Ağustos 1922 sabahı büyük taarruza geçer. Düşman karşısında Korkma… Doğacaktır sana vaat ettiği günler hakkın. Kim bilir belki yarın belki de yarından da yakın… ve düşman denize dökülür" dedi.

Program "İstikbale adana bir ömür: Mehmet Akif Ersoy" adlı duygu yüklü tiyatro gösterisi gözyaşları eşliğinde izlendi. Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı gösteride duygulanan Turgut Kaçmaz ve diğer konuklar ağlayarak öğrencilerin başarılı gösterisini takip ettiler. Protokol gösteri ardından sahne alan öğrencileri ayakta alkışlayıp tek tek tebrik ettiler. Anma günü etkinlikleri Kaçmaz'ın verdiği konferans ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title