Haberler

Kartal Renkleniyor

"Rengin Ahengi İstanbul" Projesi Kartal'da Uygulanmaya Başlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile el ele veren Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) "Rengin Ahengi İstanbul" projesini Kartal'da uygulamaya başlıyor. İstanbul'da uygulanacak proje kapsamında 7 farklı ilçe içerisinde belirlenen alanlarda binaların dış cephe boyamaları ve yenilemeleri yapılacak. Proje kapsamında seçilen 7 ilçeden bir tanesi Kartal. Kartal'da belirlenen bölge ise Hamam Sokak.

Mimari şehircilik ve çağdaş kent estetiği anlayışını yansıtacak olan "Renklerin Ahengi İstanbul" projesine 6 Ekim günü Taksim'de düzenlenecek görkemli bir törenle başlanacak. İstanbul'da Kartal, Bahçelievler, Çekmeköy, Esenler Kâğıthane, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde hayata geçecek projede 180 binanın yanı sıra, 8 köprü ve yaklaşık 70 bin m2 dış cephe alanının yenilenmesi sağlanacak, ayrıca bu vesile ile binaların dış cephelerindeki görüntü kirliliği de ortadan kalkacak.

Sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıkılan "Renklerin Ahengi İstanbul" projesi, Taksim Metrosu Sergi salonunda düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra, 7 ilçe Belediye Başkanları ve aralarında Muazzez Ersoy, Murat Evgin, Mustafa Çeçeli gibi 20 ye yakın ünlü sanatçı katıldı. Gerçekleştirilen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, uzun süredir üzerinde çalışma yapılan proje ile hem İstanbul, hem de projenin uygulandığı ilçelerin oldukça güzellik kazanacağını söyledi. İstanbul'un güzelliklerinin bu proje ile daha da renklendiğini ifade eden Öz "İstanbul'da rengin ahengini sağlayan bu organizasyon, siyasetinde ahengini sağladı. Buna vesile olan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yapılan tanıtım toplantısından sonra taksim meydanına kurulan stantlarda boyama etkinliği düzenlendi. Kadir Topbaş ve 7 Belediye Başkanıyla birlikte sanatçılarında katıldığı etkinlikte, kurulan boya duvarlarında yer alan logo çiçeklerine boyamalar yapıldı. Hazırlanan duvarlara rengarenk boyarlarla boyamalar yapan katılımcılar, İstanbul'un görüntüsünü baştan aşağıya değiştirmek için mesajlar verdiler.

Projenin tanıtılması ile birlikte Kartal Hamam sokakta da hummalı çalışmalar başladı. Kartal'da yaklaşık 49 binanın dış cephesinin yenilenerek boyamalarının yapılacağı Hamam sokak, 6 Ekim'de hayata geçmesi planlanan proje için hazırlanıyor. Binaların dış cephelerinde bulunan klima, tabela ve benzer pürüzlerin kaldırılmasıyla devam eden çalışmalarda yenilenme için geriş sayım başladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title