Haberler

Kars ve Çevresinde Ermeniler Tarafından Katledilenler Anıldı

Kars ve Çevresinde Ermenilerin Gerçekleştirdiği Katliamda Hayatını Kaybedenler İçin Düzenlenen Anma Programında Konuşan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Ermenistan Hükümetinin Kendi Halkına Bile En Büyük İhaneti Yaptığını Söyledi.

Kars ve çevresinde Ermenilerin gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybedenler için düzenlenen anma programında konuşan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Ermenistan hükümetinin kendi halkına bile en büyük ihaneti yaptığını söyledi.

Kars Belediyesi Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, 1. Dünya Harbi'nde Ermeni Çetecilerin Mezalimine Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı Erkan Birdal, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan 1. Dünya Harbi'nde Ermeni Çetecilerin Mezalimine Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı Erkan Birdal, Ermenilerin uslanmaz politikalarının her geçen gün arttığına dikkati çekerek, "Bugün, dünyada Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmeye parçalamaya ve yok etmeye yönelik 700 terör örgütü teşkilatı mevcuttur. Bunlardan 587'si yurt dışında 113'ü yurt içindedir. Bugün, ABD'de maddi yönden çok iyi, bilinçli, Ermeni sorununda siyasal olarak çok etkin rol oynayan 182 kiliseyle birlikte, bin 228 Ermeni kuruluşu sürekli Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde faaliyet yürütmektedirler" diye konuştu.

GAFLET İÇİNDEKİ ERMENİSTAN HÜKÜMETİ KENDİ HALKINA EN BÜYÜK İHANETİ YAPMAKTADIR Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da, Ermeni soykırımı iddialarının sadece iddia olduğunu ve öteye geçemeyeceğini söyledi. Düşmanlık değil dostluk temellerinin atılması gerektiğini belirten Başkan Alibeyoğlu, Ermenilerin emellerine ulaşamayacağını ifade etti. Alibeyoğlu, Ermenilerin asılsız soykırım iddialarından vazgeçmesi gerektiğini vurgulayarak, "Soykırımı savunarak, soykırımla bir yerlere varacaklarını sanan bu gafil Ermeniler bilmelidirler ki, Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir.

Halkımız da bütün bu oyunlara karşı tek yürek ve tek yumruk olacaktır. Bunun dünyaca bilinmesini istiyoruz. Gaflet içindeki Ermenistan Hükümeti kendi halkına en büyük ihaneti yapmaktadır. Kan davasını pompalayarak, soykırım anıtını da yaparak Türk düşmanlığını körüklemektedir. Oysa biz buradan onlara çağrıda bulunuyoruz. Barışı seçsinler, geçmiş geçmişte kalmıştır. Düşmanlıklar ezeli değil ebedi de olmasın. Bir Ermeni kadını bir ay boyunca çalışıyor 10 dolar maaş alıyor. Ermenistan dünyanın en yoksul ülkesidir. Oysa ne yapıyorlar, amaçsızca bir ideal peşine gidiyorlar" dedi.

Ermenilerin gaflet uykusundan uyanmalarını ve işgal ettikleri Dağlık Karabağ'dan çekilmelerini de isteyen Başkan Alibeyoğlu, "Onun için diyoruz ki bu gaflet uykusundan uyanın. Barışı seçin ve işgal ettiğiniz Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinden bir an evvel çekilin. Özellikle Avrupa ve barış elçisi olduğunu söyleyen Batı, Karabağ'daki bu büyük katliamın, Hocalı katliamının seyircisi durumundadır. Bu konuda en ufak bir cümleyi bile sarf etmemekteler ve bu olaylara seyirci kalmaktalar. Onun için bizim Hocalı'yı ve Karabağ konusunu dünyanın gündemine getirmemiz gerekiyor. Ve bu mağdur insanların acilen yurtlarına dönmeleri gerektiğini söylüyoruz. Kars'a gelen büyükelçilere de aynı mesajı verdik. Onlardan Hocalı ve Karabağ katliamına seyirci kalmamalarını istedik. Dünya Irak'a şu anda neden seyirci kalıyor? Başka zaman barıştan, insanlıktan ve demokrasiden dem vuran bu Batı, neden bu büyük olaya seyirci kalmaktadır?" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin tek yumruk ve tek bilek olması gerektiğinin altını çizen Alibeyoğlu, şunları söyledi:

"Birilerinden hizmet, birilerinden medet beklemememiz gerek. Biz kendi yaramızı kendimiz saralım ve kendi davamıza sahip çıkalım. Bizler tük yürek ve tek yumruk olduğumuzda başaracağız. İçimizdeki birlik ve beraberlik devam ettiği müddetçe dünyanın birinci lig ülkesi olacağız. Onun için gençlere şunu söylüyorum. Ülkemizi ve kentimizi sevelim. Tek yürek ve tek yumruk olalım, gerisi vız gelir." TÜRK İNSANI HER ZAMAN BARIŞA GİDEN BİR YOLDADIR Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ise, Kars'ın Doğu'da sınır ili olarak Türk bayrağını yıllardır gururla dalgalandırdığını, bunun da süreceğini söyledi. Ermeni soykırım iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Vali Erden, geçmişe bakıldığı zaman olayın tam tersi yönde olduğunun görüleceğini ifade ederek konunun tarihçilere bırakılmasını istedi. Vali Erden, daha sonra şu açıklamalarda bulundu:

"Aziz milletimiz yüzyıllar boyunca bu topraklarda, dünyanın dört bir yanında insanlığa hizmet etmiştir. Bu kültür mayasıyla mayalanan bu tavır tarih boyunca hep devam etmiştir. Ancak yüzyıla yakındır sözde Ermeni soykırımıyla ilgili dünya parlamentolarında alınan kararlar gerçeği yansıtmamaktadır. Tarih her zaman kendisini bir gerçeklik olarak hayata kabul ettirir. Tarihi gerçekleri değişik siyasi kararlarla değiştirmek ve başkalaştırmak mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti bu sözde Ermeni soykırımını şiddetle reddeder. Bunun siyasi nitelikte bir özellik taşımasının ötesinde asıl tarihi uzmanlar tarafından konunun değerlendirilmesi ve ortaya konulması gerek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesi insanlık için önemli bir ilkedir. Türk insanı her zaman barışa giden bir yoldadır. Barış, huzuru ve mutluluğu, dolayısıyla arkasından refahı getirir. Türkiye Cumhuriyeti aynı ilkeyi devam ettirmiştir ve devam ettirecektir. Ancak, tarihi gerçeklerin de gün yüzüne çıkması ve açıklanması şarttır. İlimiz ve bölgemiz itibariyle baktığımızda Ermeni soykırımı değil, aksine, çıkan toplu mezarlarla Ermenilerin maalesef Türk vatandaşlarımıza, insanlarımıza katliam yaptıkları toplu mezarlarda açıkça ortaya çıkmaktadır. Tarihi gerçekler bugün yanıltılır ama yarın ortaya çıkar. Asıl sözün tarihçilerimize bırakılması gerektiğine inanıyorum." Konuşmaların ardından bölgedeki toplu mezarlar ve yapılan bilimsel çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu.

(BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title