Haberler

Kars: Uluslararası Altın Kaz Film Festivali

"Avrupa Filmleri Festivali-gezici Festival" Kapsamında Kars'ta Düzenlenen "1. Uluslararası Altın Kaz Festivali"nde Zeki Demirkubuz'un "Kader" Adlı Filmi Gösterildi.

"Avrupa Filmleri Festivali-Gezici Festival" kapsamında Kars'ta düzenlenen "1. Uluslararası Altın Kaz Festivali"nde Zeki Demirkubuz'un "Kader" adlı filmi gösterildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Belediyesi, Ankara Sinema Derneği, Norveç Petrol ve Doğalgaz Şirketi Statoil ile Aras Kargo'nun katkılarıyla düzenlenen ve Gürcistan ile Azerbaycan'ın programa alındığı 12. Avrupa Filmleri Festivali-Gezici Festival, ikinci durağı olan Kars'ta sinemaseverlerle buluştu. Festival için Kars Şehir Sineması'nda düzenlenen törene, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, Yönetmen Zeki Demirkubuz, ses sanatçısı Cahit Berkay ile çok sayıda sinemasever katıldı.

Festivalin açılış töreninde konuşma yapan sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, "Çok mutluyum, ama çok şey kaybetmişim bugüne kadar. Çünkü Kars'a ilk kez geliyorum. Kars'ta da bu kadar sanatseveri bir arada görmek gerçekten çok büyük haz verdi bana bu akşam. Belediye Başkanı ve sanatseverler bu şevkle böylesine önemli bir kültürel olayı kazandırdılar, siz sahip çıkacaksınız ve çok uzun yıllar Türk sineması ve dünya sinemasıyla buluşacaksınız. Festivalin başarılı geçeceğini umut ediyorum" dedi.

Gezici Festival kapsamında 1. Uluslararası Altın Kaz Film Festivali'nin de gerçekleştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Alibeyoğlu, "Kaz gerçekten çok önemli bir hayvan. Kazların çok örgütlü ve dayanışmacı bir toplum olduğunu biliyor muydunuz? Acaba bunu bizler gerçekleştirebiliyor muyuz? Kazlar da o maharet var, o yetenek var" diye konuştu. Bu arada Alibeyoğlu'nun kazlarla ilgili konuşması salonda gülüşmelere neden oldu.

Kars'ın farklı bir kent olduğunu söyleyen Alibeyoğlu, "Siz dostlarımız ve halkımızdan aldığımız büyük destekle, manevi gücümüzle bu festivalleri gerçekleştiriyoruz. Kars'ta 1. Altın Kaz Film Festivali'ni Gezici Festivali'nin bir parçası olarak yapıyoruz. Gördüğünüz gibi Kars bir Avrupa kenti, yani ülkemizde bir kentten başka bir kente giderken hangi kente gittiğinizi bilemezsiniz. Ama Kars'a geldiğinizde ızgara sistemiyle, baltık mimarisiyle, özgün dokusuyla, tarihi dokusuyla farklı bir kente geldiğinizi görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Sinema salonuna çocuklarla birlikte gelen sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz de, film festivaliyle ilgili olarak, "Kars'ta ve her yerde bunun yapılması lazım. Kars, bizim için çok önemli bir şehir. Buraya yaklaşık 6 yıldan beri sinema gösterileri için geliyoruz ve görüyoruz ki, Kars'ta yepyeni şeyler oluşuyor. Şimdi çocuklarla da bu iş yapılıyor, ki çocuklar geleceğimizdir, onların yetişmesi çok önemlidir. Çok ileri ve zor filmler gösteriyoruz. Ama sonuç çok iyi olacaktır ona inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Türk sinemasında özellikle son günlerde Cem Yılmaz'ın 'Hokkabaz' filmiyle gündemde olan "Senaryom çalındı" iddialarıyla ilgili sorulan bir soru üzerine Kurtiz, "Onlar biraz hokkabazlık. Sinema bir sanattır, bu sanatın içinde hokkabazlığa gerek yoktur" şeklinde yanıt verdi.

Konuşmaların ardından ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un Antalya Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülünü aldığı "Kader" adlı filmi gösterildi. Gezici festival programında "Avrupa Avrupa", "Sürgün", "Sığınmacılar", "Sınırlar", "Gerçeküstücü Filmler", "En İyi Avrupa Komedileri", "Türk Sineması 2006", "Çocuklar İçin Avrupa'dan Kısa Filmler", "Kısa İyidir", "Avrupa Panoraması" adlı bölümler yer alıyor.

Festival'in "Avrupa Avrupa" bölümünde yer alan filmler, Kars Belediyesi'nin vereceği 15 bin Euro tutarındaki 'Altın Kaz' ve 5 bin Euro tutarındaki 'Gümüş Kaz' ödülleri için yarışacak. Sinema Yazarları Derneği tarafından oluşturulacak bir jüri de seçtiği en iyi filme 'Bronz Kaz' ödülünü verecek. Gezici Festival, 11-16 Kasım'daki Kars programının ardından, 17-21 Kasım'da Tiflis'te, 22-26 Kasım'da ise Bakü'de sinemaseverlere ulaşacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title