Haberler

Kars Kuyucuk Kuş Cenneti, Taşıma Suyla Kurtarılacak

Güncelleme:

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde bulunan,Kuyucuk Kuş Cenneti'nin kurtarılması için harekete geçildi.

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde bulunan, gerekli önlemlerin alınmaması, gölü besleyen suların bilinçsiz kullanılması ve kuraklığın etkisiyle tamamen kuruyan Kuyucuk Kuş Cenneti'nin kurtarılması için harekete geçildi. Devlet Su İşleri (DSİ) Kuyucuk Gölü'ne yakmaşık 3 kilometre uzaklıktaki Kars Çayı'ndan kanal kazarak borular yardımı ile yılda 1 milyon metreküp su aktaracak.

Doğan Haber Ajansı'nın 'Kuyucuk Kuş Cenneti bataklığa döndü' haberi ardından gölün kurtarılması için harekete geçildi. Arpaçay İlçesi sınırları içinde bulunan 232 kuş türünün bulunduğu ancak, gerekli önlemlerin alınmaması, ilgisiz kalınması, gölü besleyen suların farklı yollarla kullanılması ve küresel ısınmanın da etkisiyle tamamen kuruyan Kuyucuk Kuş Cenneti'nin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Vali Yardımcısı Musa Evin başkanlığında bir araya gelen Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem ile komisyon üyeleri, Kuyucuk Kuş Cenneti için neler yapılabileceğini görüştü.

Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, komisyonda bulunan Arpaçay Kaymakamlığı, Kuzey Doğa Derneği, Kafkas Üniversitesi, Çevre ve Orman İ Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 13. Şube Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, DSİ 24'ncü Bölge Müdürlüğü, Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği, Ziraat Odası ve Kuyucuk Muhtarlığının, Kuyucuk Kuş Gölü'nün kuruması ile ilgili olarak gölün kuruma nedenleri ve çözüm önerileri üzerine hazırladıkları raporları slayt eşliğinde sundu.

Vali Yardımcısı Musa Evin, toplantı sonunda bir ay önceki toplantıda müdürlüklerden Kuyucuk Gölü Sulak Alanında meydana gelen kurumanın sebepleri ve çözüm önerileri üzerine rapor hazırlamalarını istediklerini söyledi. Kurumların sorun ile ilgili çok önemli raporlar hazırladıklarına belirten Evin, DSİ'nin, Kuyucuk'u kurtarmak için 2017 yılında uygulamaya koyacağı proje ile yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Kars Çayı'nın en yakın noktasından Kuyucuk Gölü'ne buharlaşma ve yağış miktarını göz ününde bulundurarak yılda 1 milyon metreküp su verileceği kararını aldıklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğan Haber Ajansı Arpaçay Kars Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title