Haberler

Karlılığın Yolu Yalın Zirve'de Çizildi

Yüzde 90'lara varan tasarruf avantajıyla karlılıklarını artıran şirketler, deneyimlerini paylaşarak katılımcılara yol gösterdi.

Dünya çapındaki binlerce şirketin benimsediği "yalın düşünerek tasarruf etme sanatının" Türkiye'deki uygulayıcıları Yalın Zirve'de buluştu.

Basın bülteni, 9 Aralık 2011 – Yalın düşüncenin Türkiye'deki temsilcisi Yalın Enstitü Derneği tarafından düzenlenen Yalın Zirve, 5 - 6 Aralık 2011 tarihlerinde, Bursa'da gerçekleştirildi. İki gün süren Zirve'de, 24 firmadan 37 konuşmacı yalın dönüşüm konusundaki tecrübelerini paylaştı.

Farklı sektörlerdeki 125 şirketten 600'ü aşkın katılımcı yalın üretim modeli ile israflarından nasıl kurtulacakları ve böylece karlılıklarını nasıl artıracakları hakkında detaylı bilgi aldılar. Zirveye katılım sadece özel sektörle sınırlı kalmadı, eski Maliye ve Dış İşleri Bakanı Ahmet Kurtcebe Alptemoçin ve T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Verimlilik Genel Müdürlüğü'nden dört uzman genel müdür vekili ile birlikte iki gün boyunca takip etti ve katılımcılarla bilgi alışverişinde bulundu.

Şirketini iflastan kurtaran Amerikalı CEO ipuçlarını açıkladı

Amerika'da Dana Corporation iflasın eşiğindeyken CEO koltuğuna oturan ve "yalın yönetim" modelini uygulayarak şirketi iflastan kurtaran Gary Convis, zirvenin ana konuşmacısı olarak iki gün boyunca sık sık katılımcılarla buluştu. Yalın felsefenin doğduğu Toyota'dan yola çıkarak yazdığı "Yalın Liderlik için Toyota Tarzı" isimli kitabından CEO'lar için yalın liderliğin sırlarını paylaşan Convis, yalın düşüncenin krize nasıl çare olabileceğinin ipuçlarını aktardı.

Yalın inşaat tanıtıldı

Zirveye Amerika'dan katılan diğer bir konuşmacı San Francisco'da 1 milyar dolar değerindeki bir hastane inşaatının proje yöneticilerinden Barış Lostuvalı oldu. Lostuvalı, inşaat sektöründe yalın düşüncenin nasıl uygulandığı ve ne gibi sonuçlar alındığı konusundaki deneyimlerini paylaştı.

Yalın düşüncenin ekonomik, fiziksel ve çalışan yapılarına yansımaları konusundaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşan diğer isimler ise Toyota Türkiye Genel Müdürü Orhan Özer ve Tofaş Fabrikası Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir de yaptıkları sunumlarla konuya farklı bir boyut kattılar.

Zirve'de Çimtaş, Boytaş Mobilya, Vestel, Savcan Tekstil, Assan Gıda, Durmazlar Makine, İsdemir, Uğur Soğutma, Orda Otomotiv, Wagner Kablo gibi farklı sektörlerden başarı öyküsü örnekleri aktarıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title