Haberler

Kardeş Ülkeler Arasında 'Hoparlör' Savaşı Başladı

Güncelleme:

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında savaş çıktı. Ancak bu savaşta ne tank var ne tüfek. Dünya düşman kardeşlerin sıradışı savaşında görülmemiş bir silahla da tanıştı: Hoparlör

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinin ardından Güney Kore sınıra yığınak yapıp düğmeye basarak savaşı başlattı. Kuzey Kore'de buna karşılık verince düşman kardeşler arasında dünyanın görüp görebileceği en sıradışı savaş başlamış oldu.

SINIRA SIRA SIRA HOPARLÖR DİZİLDİ

İki ülkenin savaşında ne tank var ne top ve ne de tüfek. Bu savaş hoparlör üzerinden yapılıyor. Önce Güney Kore başlattı. Kuzey Kore hidrojen bombası denemesi yapınca sınıra sıra sıra höparlörler dizdi. Ardından da düğmeye basıp müzik yayınına başladı. Kuzey Kore'deki insan hakları ihlalleri ile birlikte hava durumu ve diziler de müzik yayını arasında veriliyor. Hoparlörlerden çıkan ses Kuzey Kore'nin 10 kilometre içlerine kadar yayılıyor.

SES SAVAŞI YAŞANIYOR

Kuzey Kore ilk anda buna reaksiyon veremedi. Ardından onlarda sınıra hoparlör dizip düğmeye basınca dünyanın görüp görebileceği en sıradışı savaş başlamış oldu. Şimdi düşman kardeşler arasında kıran kırana bir 'müzikli-propagandalı' ses savaşı yaşanıyor. Her iki ülke de baskın çıkabilmek için müziğin sesini açabildiği kadar açıyor.

POPÜLER ŞARKILARLA MANALI MESAJLAR

AFP ajansının haberine göre Güney Kore'nin 'düşman kardeşine' dinlettiği şarkıların listesi de hayli manidar. Güney kore Savunma Bakanlığı yetkilisi "İşi ilginç kılmak için en yeni ve hit parçaları kullandık" dedi.

Seçilen parçalar arasında en öne çıkanlar ise Big Bang grubunun 'Bang, Bang, Bang' ve kız grubu GFriend'in 'Me Gustas Tu' (Senden hoşlanıyorum) adlı şarkıları.

Şarkıların sözleri ise mesaj yüklü. 'Bang, Bang, Bang' adlı şarkıda "Sanki vurulmuşsun gibi/ Bang bang bang" ifadeleri yer alıyor.

GFriend'in şarkısında da "İkimiz de çok utangacız/ Sana yaklaşmak istiyorum" deniyor.



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güney Kore Kuzey Kore Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

İYİ FİKİR:

HAHAHA KEŞKE BÜTÜN SAVAŞLAR BÖYLE OLSA

48
1
yanıtYanıtla
ero:

ne guzel bir savas iste keske tum savaslar boyle olsa

33
1
yanıtYanıtla
SECURİTY:

ÇOKTA TIN NE OLMUŞ BAŞKA HABERMİ YOK

4
20
yanıtYanıtla
emekli hasan:

hah şöyle.

22
0
yanıtYanıtla
fikirMobil-ANDROID:

savaşı kazanmak isteyen serdar ortaç açsın

18
4
yanıtYanıtla
isimsiz:

Keşke çıkan savaşların hepsi böyle olsa ve çocuklar ölmese .

18
2
yanıtYanıtla
orhan kurt:

ben olsam ismail yk dan ALLAH belanı versin calardım bu şarkı bitirirdi onları kesin

20
0
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

şaşırdılar iiyce

16
2
yanıtYanıtla
Halil toköz:

Ne diyor abi videoyu Türkçe yapsanıza

16
1
yanıtYanıtla
korkusuz:

Bu dünyanın çivisi çıktı. Artık ölüp gidip kurtulmak lazım gibi geliyor bana

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title