Haberler

Karda Mahsur Kalan Öğretmen ve Yolculara Ulaşıldı

Malatya'da sabah saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Pütürge ve Yeşilyurt ilçelerinde mahsur kalan öğretmen ve yolcular kurtarıldı.

Malatya'da sabah saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Pütürge ve Yeşilyurt ilçelerinde mahsur kalan öğretmen ve yolcular kurtarıldı.

Sabah erken saatlerde Pütürge ilçesi Tepehan Beldesinden yola çıkan yolcu minibüsü yoğun kar ve tipi nedeniyle Kubbe Dağında mahsur kaldı. Yolcuların durumu jandarmaya bildirmesi üzerine kurtarma çalışmaları başladı. Karayolları ekipleri dozerlerle minibüsün mahsur kaldığı bölgeye doğru ilerlemeye başladı, ancak yoğun tipi ve kar yağışı çalışmaları olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri, yaklaşık 10 saatlik bir çalışma sonrası Kubbe Dağına varıp, mahsur kalan 9 yolcuya ulaştı. Karayolları Bölge Müdür yardımcısı Turan Gülhaş, 4 iş makinası ile kurtarma çalışmasını gerçekleştirdiklerini, yolculara sağ salim ulaştıklarını söyledi. Minibüste mahsur kalan yolcuların Pütürge Bakım evine götürüldükleri öğrenildi.

MAHRUS KALAN ÖĞRETMENLERE ULAŞILDI

Yeşilyurt İlçesi Ortaköy Pürücek Tepesinde mahsur kalan 13 öğretmen için kurtarma çalışması başlatıldı. Yeşilyurt Kaymakamlığı kriz masası oluşturdu. İlk aşamada 2'nci Ordu Komutanlığı'ndan istenen helikopterle öğretmenlerin kurtarılması planlandı. Olumsuz hava şartlarından dolayı helikopter bölgeye inemedi.

Bunun üzerine devreye İl Özel İdaresi ekipleri girdi. Bölgeye yakın iş makineleri öğretmenlerin mahsur kaldığı yere yönlendirildi. Yaklaşık 8 saat sonra mahsur kalan öğretmenlere ulaşan ekipler tekrar Ortaköy'e dönüş yaptı. İl Merkezi'nden giden ekipler, de yolu açarak öğretmenlerin kış aylarında kullanılmayan Çat Barajı tünelinden geçişlerini sağlayarak Malatya'ya getirdiler.

Öte yandan kentte kar yağışı devam ediyor. Alınan bilgilere göre Malatya genelinde 380 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

MP,CÖ (MP/RT) - Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilyurt Tepehan Pütürge Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title