Haberler

Karayılan'dan PKK'dan Ayrılanlara Çağrı

Güncelleme:

Karayılan, vahşi cinayetleriyle bilinen Hizbullah için "Onlara artık Hizbülkontra demeyin" dedi PKK yöneticisi Murat Karayılan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Yeni Özgür Politika gazetesinin haberine göre Barzani ile yakın dönemde görüştüğünü açıklayan Karayılan, görüşmede Ulusal Konferans konusunun da ele alındığını ve birkaç ay içerisinde toplanacağını da söyledi. Barışçıl çözüm sürecinin Kürtlerin birliğini güçlendirdiğine dikkat çekerek, sürecin akamete uğraması halinde konferansın toplanmasının zor olacağını da belirtti.

Kandil'in İmralı'da başlayan sürecin "ortağı" olduğunu vurgulayan Karayılan, sürecin bir gereği olarak KCK ve bileşenlerinin köklü bir değişim ve dönüşümü gündemlerine aldıkları bilgisini verdi. Karayılan, önümüzdeki süreçte bu konuda "bir takım gelişmelerin olabileceğini" söyledi.

-PKK'DAN AYRILANLARA ÇAĞRI-

Geçmişte PKK içinde yer almış ancak daha sonra şu ya da bu nedenden ötürü ayrılmak zorunda kalmış olanlar için de Karayılan, "İhanete bulaşmamış, halka düşmanlık yapmamış olanlar yeni süreçte yerlerini alabilirler, bu söylediklerim bu kesimlere yapılmış bir çağrı anlamına gelebilir" dedi.

-HİZBULLAH'A ZEYTİN DALI: "HİZBÜLKONTRA DEMEYİN!"-

Karayılan, Hizbullah konusunda ise "Hizbullah geçmişte Kürt yurtseverlerine karşı cinayetler işledi. 1990'lı yıllarda sıradan yurtseverlerimizi katletti. Bu çözülmesi gereken bir meseledir. Fakat Hizbullah 14 yıldan bu yana artık bu tür bir pratik içinde değildir. Bunun da görülmesi gerekmektedir. Hizbullah'ın yeni dönemde her şeyden önce geçmiş sorununu çözmesi, halka özeleştiri vermesi gerekir. Bu sorunu çözecek olan Hizbullah'ın kendisidir. Ayrıca özellikle bizim medyanın da yeni bir dil ve üslup geliştirmesi gerekiyor. Eskisi gibi "Hizbulkontra' demek yeni dönemin gerçekliğiyle uyuşmuyor" diye konuştu.

Üç kadının "bir kozun elde tutulması" amaçlı öldürüldüğünü savunan, yeni dönemde Paris benzeri cinayetlerin gündeme gelebileceğini kaydeden Karayılan, bu konuda kendilerine bir takım bilgilerin ulaştığını söyledi.

Karayılan, Türkiye'nin güneydoğusunda savaş sona erse de Ortadoğu'da Kürtlerin silahlı güçleri sayesinde varlıklarını devam ettireceklerini, "gerillaya Kürdistan'ın diğer parçalarında olan ihtiyacın süreceğini" iddia etti. Murat Karayılan "Henüz son aşamaya varmadan önce kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak biz Kürdistan"da kendi kendini yönetme temelinde bir paradigma oturtmanın peşindeyiz. Bu aşamada kesin konuşmak için gerçekten çok erken; son aşamaya gelindiğinde gerillanın yeni konumunu muhataplarımızla birlikte ele alabilir, ortak bir çözüm arayabiliriz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Murat Karayılan Mesut Barzani Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title