Haberler

Karatay'da 2013 Yılı Altyapı Hazırlığı Tamamlandı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte asfalt çalışmalarının aksamadan yürütülmesi için 2013 altyapı hazırlıklarını tamamladı.2012 yılında 655 bin metrekarelik alanda rekor seviyede asfaltlama çalışması...

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte asfalt çalışmalarının aksamadan yürütülmesi için 2013 altyapı hazırlıklarını tamamladı.

2012 yılında 655 bin metrekarelik alanda rekor seviyede asfaltlama çalışması gerçekleştiren Karatay Belediyesi, 2013 yılı hazırlıklarını tamamladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Köroğlu, havaların güzel gitmesiyle bu yıl altyapı çalışmalarına Çatalhüyük Mahallesi Tacip Sokakta Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin başladığını ifade etti. Bir yandan alt yapı çalışmaları kapsamında parke ve bordür çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Köroğlu, bir yandan da asfalt üretim malzemelerinin tedarikini elden bırakmadıklarını kaydetti. Asfalt çalışmalarının aksamaması için asfalt üretim malzemelerinden 300 bin ton mıcır ve bin 100 ton Bitüm Katranın stoklarda hazır olduğunu aktaran Köroğlu, "5 bin ton Bitüm nakil ihalesi yapılacak. 100 bin ton alt temel malzemesi, 350 bin ton ( 0-7) filler malzeme, 150 bin ton (7-15) mıcır malzeme, 75 bin ton ise (15-22) mıcır malzeme'nin bu yıl alınacağını ve Karatay'da bu dönem asfaltsız yer kalmayacak" dedi.

2012 yılında 157 bin 254 ton asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Köroğlu, "Bu yıl asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte programa alınan Yeniceler Mezbaha, Menzil, Asarçayı, Cevher Dudayev, Uzunkent, Balçelebi, Aşık Mehmet Yakıcı, Şeyh Ulema Yahşi, Akyaka, Akkuyucak, Aktutan, Küçükkumköprü, İstanbul, Saraçoğlu ve Mesnevi caddelerinin yanı sıra muhtelif sokaklarda asfalt çalışması yapılacak" diye konuştu.

Köroğlu, Karatay Belediyesi olarak ilçenin estetiğini önem verdiklerini de sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Köroğlu Karatay Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title