Haberler

Karargâh Evleri Savcısına Çete Sorgusu

Ergenekon’un askeri okul öğrencileri arasındaki örgütlenmesi olduğu iddia edilen ‘Karargâh Evleri’yle soruşturmasını yürüten Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşaviri Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, 20 bin dolara sahte çürük raporu hazırlayan bir çeteyle ilgili soruşturma nedeniyle ifade verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün operasyonunda Üçok dışında 145 kişi daha gözaltına alındı.

30 adrese baskın

Polis, aralarında sanatçılarında bulunduğu bir çok kişiye sahte çürük raporu hazırlayan çeteye baskın düzenledi. Polisin 30 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alınarak poliste sorgulandı. Operasyonda Askeri Savcı Albay Üçok da şüpheli olarak yer aldı. Üçok ise İstanbul Cumhuriyet Savcılığı´nın Beşiktaş´daki adliye binasına gelerek savcıya verdi. Gözaltına alınanlar arasında iki sivil memur, iki hayat kadını, iki emekli astsubay ve bir emekli binbaşı da bulunuyor. Albay Üçok, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Tanınan soruşturmaların adamı

‘Karargah Evleri’ soruşturmasını yürüten Üçok’un ismi ilk olarak Askeri Yargıtay Başkanlığı ve Yargıtay Başsavcılığı’na 22 Aralık 2008’de gönderilen esrarengiz ihbar mektuplarıyla gündeme geldi. Mektupta, dönemin Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz`ın, Üçok ve Hava Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik`le birlikte işbirliği yaparak belediyenin değerli taşınmazlarını ele geçirmeye çalıştığı iddia edildi. İnceleme sonunda Üçok`a ‘kınama cezası` verildi. Üçok, ikinci kınamayı, yardımcısı Hâkim Yüzbaşı Mehmet Çelik`in Konya’da karıştığı silahlı tehdit olayındaki bir soruşturma nedeniyle aldı. Üçok’un savcılığa, Çelik’in yerine bir başkasının fotoğrafını gönderdiği öne sürüldü. Üçok, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın da içinde olduğu sahte çürük operasyonu soruşturmasını da yürütmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title