Haberler

Karaman'da Öğrenciler 500 Kilo Mavi Kapak Topladı

Güncelleme:

Karaman'da 'Mavi Kapak Toplama' kampanyası kapsamında toplanan 500 kilo kapak ile iki adet tekerlekli sandalye alındı.

Karaman'da Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu öğrencileri tarafından başlatılan 'Mavi Kapak Toplama' kampanyası kapsamında bir yılda toplanan 500 kilo kapak ile iki adet tekerlekli sandalye alınıp, Engelliler Haftası'nda iki engelliye hediye edilecek.

Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu'da geçen yıl, 'Mavi Kapak Toplama' kampanyası başlatıldı. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğiyle plastik şişelerin kapaklarının toplanması kentte hızlı bir şekilde yayıldı. Şehirlerarası yolcu taşıyan bir otobüs firması, M Tipi Kapalı Cezaevi ile Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi de kampanyaya destek verdi. Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu öğrencileri de kapı kapı dolaşıp kapak topladı. Kampanya kapsamında bir yılda 500 kilo kapak toplandı.

Toplanan kapakların bedeliyle iki adet tekerlekli sandalye alınacağını belirten okul müdürü Abdurrahman Koçak, kampanya süresinin bir yıl olduğunu, alınacak iki adet tekerlekli sandalyenin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda bedensel engelli 2 kişiye teslim edileceğini söyledi. - Karaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title