Haberler

Karakeçili 18. Uluslararası Kültür Şenliği Kutlandı

Kırıkkale'ye bağlı Karakeçili ilçesinde 18.Uluslararası Kültür Şenliği son buldu.

Kırıkkale'ye bağlı Karakeçili ilçesinde 18. Uluslararası Kültür Şenliği son buldu. İki gün süren konserler, halk oyunu gösterileri ve güreş müsabakaları yapılan festival Berna Başel, İntizar konseri ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Festivale Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, il müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye Başkanları ile vatandaşlar katıldı. Şenliğin ikinci gününde Karakeçililer, dışarıdan gelen misafirleri karşıladı, mehteran bölüğü gösterisi sunuldu. Halk oyunları gösterisi sonrası, güreş müsabakaların da Ünal Kahraman (Çorum), Ali Rıza Kaya (Samsun)u yenerek birinci oldu.

Festivalde konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerken, 'İnsanlar milletler, inançları, kültürleriyle, örf, adet ve gelenekleriyle geçmişiyle bu güzel geleneklerini geleceğe taşıyarak yaşarlar ve millet olmanın vasfını, özelliğini, unsurlarını gösterirler. Bizleri bu güne, bu noktaya getirenlere teşekkür ediyoruz. Milletleri yapan unsurlar bizi geleceğe taşıyan unsurlardır. Bunların oluşmasında Karakeçili gibi aşiretlerin çok büyük bir önemi ve katkısı olmaktadır. Bu acıdan da, bu tür festivalleri ve etkinlikleri önemsemeliyiz. ve bunun üzerinde ısrarla durmalıyızö dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, 'Toplumlar kendi kültürlerini gelecek nesillere ne kadar anlamlı ve uygun şekilde uygun bir zemin de aktarıyorlar ise o kadar geleceklerinden emin olabilirler. Yörükler Orta Asya dan bu tarafa 1000 yıllık bir göç hayatı sonunda yerleşmiş oldukları memleketlerde o memlekete ciddi anlamda kültürel zenginler katmışlardır. Tarihi seyir içersinde gelmiş olma nokta itibarıyla, taşıdığı her tür değeri gelecek nesillere aktarmak adına yapılan bu tür etkinlikler bizler için çok önemliö dedi.

Organizasyonu Karakeçililere yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşeni yaptığını belirten Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan ise, 'Her yıl geleneksel olarak kutladığımız şenliklerimizde gelenek ve göreneklerimi yaşayıp, ilçemizi en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu yılda renkli görüntülere sahne olan etkinlikler, yerli yabancı birçok insanı bu topraklarda birleştirdi. Halkımızdan Allah razı olsun, şenliklerine sahip çıktılarö şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veli Korkmaz Karakeçili Ali Kolat Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title