Haberler

Karaelmas Tömer, Ankara'dan Birincilikle Döndü

Hacettepe Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TRT gibi kurumların desteklediği "9.Türkçe Konuşma Yarışması ve Karamanoğlu"...

Hacettepe Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TRT gibi kurumların desteklediği "9. Türkçe Konuşma Yarışması ve Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma Günü" etkinlikleri, 13 Mayıs 2013 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Farklı üniversitelerden 12 kurumun ve 33 öğrencinin katıldığı yarışmada, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)'ne bağlı Karaelmas TÖMER'de Türkçe öğrenimi gören Afgan öğrenci Helal Massomi birinci oldu. Helal Massomi'ye birincilik ödülünü, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer verdi. Yarışmaya katılan merkezler arasında; Hacettepe Üniversitesi TÖMER, Ankara Üniversitesi TÖMER, Gazi Üniversitesi TÖMER, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas TÖMER, Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi TÖMER, Gaziantep Üniversitesi TÖMER, Konya Karatay Üniversitesi TÖMER, Sakarya Üniversitesi TÖMER, Trakya Üniversitesi TÜDEM yer aldı.

Tiyatro Sanatçıları Semih Sergen ve Umut Oğuz, Kanal D Yayın Yönetmeni Ertuğrul Albayrak, Kanal D Haber Sunucusu İrfan Değirmenci, Kanal B Haber Sunucusu Bilgehan Varol, ses sanatçısı Azerin ile şair ve söz yazarı İlter Yeşilay gibi isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda konuşmasıyla birinci seçilen BEÜ öğrencisi Helal Massomi dakikalarca ayakta alkışlandı. Büyük beğeni toplayan konuşmasına, "Bugün sizlere hayatımın kahramanı olan ve beni bu günlere getiren annemden bahsetmek istiyorum" diyerek başlayan Massomi şöyle konuştu: "Annem dayanağım, güç kaynağım ve başarımın adıydı aslında. İşte bugün burada karşınızda annemin rüyalarından hiç değilse birini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Teşekkür ediyorum anneciğim. Ama sadece anneme değil tüm annelere selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Ellerinizden öpüyorum. Anneler gününüz kutlu olsun."

ÖZER ÖDÜLLENDİRDİ

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "9. Türkçe Konuşma Yarışması ve Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma Günü"nde Üniversitemizi başarıyla temsil eden Karaelmas TÖMER öğrencileri ile bir araya geldi. Farklı üniversitelerden öğrencilerin katıldığı yarışmada birinci olan ve Karaelmas TÖMER'de Türkçe öğrenimi gören Afgan öğrenci Helal Massomi'ye armağan veren Özer, "Üniversitemizin adını büyük başarıyla temsil eden öğrencimiz Helal Massomi'yi, ona destek veren tüm öğrencilerimizi ve bu başarının mimarı olan öğretim elemanlarımızı kutluyorum" dedi. Prof. Dr. Mahmut Özer, yarışmada BEÜ'yü başarıyla temsil eden Karaelmas TÖMER öğrencilerinden Mohammed Aydarus Ahmed ve Omar Fode Jean Arnoud'a da çeşitli armağanlar verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi Karamanoğlu Mehmet Bey Mahmut Özer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title