Haberler

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Siverek'te Çalıştay Düzenledi

Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA) tarafından, Siverek'te çalıştay düzenlendi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA) tarafından, Siverek'te çalıştay düzenlendi.

Çalıştaya; Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı A. Murat Bucak, Siverek Doğal Çiçek Soğanları Üreticileri Birliği, Tarım İlçe Müdürlüğü, Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası, Muhtarlar Derneği, Siverek Çatom, Eğitim Sendikaları, Emlakçılar Derneği, Siverek Bal Üreticileri Derneği, Şoförler Odası, Siverek Kuyumcular Derneği, Memur-Sen, Hacıhıdır Sulama Birliği, Siverek Meslek Yüksekokulu, baro, Siverek Küçük Sanayi Sitesi, Sağlık-Sen, Terziler Odası yetkilileriyle İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda konuşan KKA Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, bölge planı hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"2013 yılının sonu itibariyle mevcut 9. Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planı'nın uygulama süresi dolmaktadır. Kalkınma Bakanlığı'nın verdiği yetkiyle, yeni dönem bölge planı 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde ajans olarak bölge planı hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa'da Ocak ayı boyunca tarım, sanayi, turizm ve sosyal politika çalıştayları gerçekleştirildi. İl merkezlerimize ilişkin çalıştayların ardından Diyarbakır'da ilçe çalıştayları düzenledik. Bugün Şanlıurfa ilçelerine yönelik çalıştaylarımızın ilkini Siverek'te düzenliyoruz. 40 yıldır hazırlanan kalkınma planları merkezde hazırlanır, yerelde uygulanır. Dünyada ve Türkiye'de artık kalkınma planları yerelin katılımı sağlanarak hazırlanmaya başlandı. Yereldeki aktörlerin katılımını sağlamak adına ajans olarak il dışında çıkarak ilçelerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Alınan kararlarda etkilenecek kesimlerin bu plana katılımı sağlamak bizim için çok önemli. Ortak akıl sayesinde planlı ve etkili sonuç alınan planlar yapmak mümkün olacaktır."

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise, ilk kez Siverek'te böylesi bir toplantının yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Yıllarca Ankara'da masa başında hazırlanan planlar yerelde uygulanmaya çalışıldı. Doğal olarak bu planları başarısız oldu. Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın bu toplantısı ile coğrafi konumu, sahip olduğu tarımsal potansiyeli ile bölgesinin ve Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biri olan Siverek'e katkıları büyük olacaktır. İlçemizin sorunlarının yerinde tespit edilmesi, uygun çözümlerin bulunması ile tarım ve tarıma dayalı sanayi alanlarındaki fırsatlarını yakalama şansı olacağına inanıyoruz."

Düzenlenen çalıştaya katılan katılımcılara, Siverek'in kalkınması ve gelişmesiyle ilgili anket düzenlendi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Karacadağ Siverek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title