Haberler

Kar 1563 Köy Yolunu Kapattı

Yurdun Çeşitli Yerlerinde Etkili Olan Kar Yağışı Nedeniyle 1563 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı.

Yurdun çeşitli yerlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1563 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 4 dört gündür kapalı olan Giresun-Şebinkarahisar kara yolu Eğribel Geçidi'nde ulaşım, tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları 104. Şube Şefliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Giresun'un iç kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile bağlantısını sağlayan, yoğun kar ve tipi nedeniyle 4 gündür kapalı olan Giresun-Dereli-Şebinkarahisar kara yolu 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'nde, ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Yörede etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde kapalı olan 349 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetlerine bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalara devam ediyor.

-Karadeniz bölgesi-

Samsun, Sinop, Ordu ve Amasya'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 731 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Bölgede özellikle iç kesimlerde kar yağışı etkisini sürdürürken, yağış ve rüzgarın kenardaki kar yığınlarını yola taşıması nedeniyle bölgede çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Halen Samsun'da 218, Sinop'ta 96, Ordu'da 400, Amasya'da ise 17 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, bölgede cenaze ve hasta bulunan köylere öncelik verilerek kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.

Öte yandan, olumsuz hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızalarının giderilmesi için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Gümüşhane'de 134, Rize'de 55 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Rize'de Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı 36 iş makinesi ve 25 ekip, bin kilometre kapalı köy yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

-Bolu ve Sakarya-

Bolu'da üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 413 köy yolu ulaşıma kapanmıştı.

Bolu Özel İdare bünyesindeki ekiplerin çalışmasıyla kapan yollardan 312'si ulaşıma açılırken, kapalı 101 köy yolunda çalışmalar sürüyor.

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Geyve ilçesinde 5, Pamukova'da 5 ve Taraklı'da 2 olmak üzere, 12 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

-Adana'da ulaşıma kapanan köy yolları-

Adana'nın kuzey ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açılmaya başlandı.

Tufanbeyli, Aladağ, Feke, Kozan ve Saimbeyli ilçelerinde kapanan 107 köy yolundan 49'u yapılan çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı.

Halen Aladağ'da 4, Feke'de 14, Kozan'da 10, Saimbeyli'de 15 ve Tufanbeyli'de 15 olmak üzere toplam 58 köy yolunun kapalı olduğu ve yolların açılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

-Kastamonu-

Kastamonu Özel İdaresine bağlı Yol Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 472 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, kar yağışının devam etmesi nedeniyle açılan köy yollarının yeniden kapandığını, bunun çalışmaları etkilediğini belirttiler.

Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan Ilgaz Dağı geçidinde zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Kastamonu-Karabük istikameti ve İnebolu yolunda da Karayolları ekipleri, yolları açık tutmak için yoğun çaba harcıyor.

Öte yandan, kentte kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği bildirildi.

-Sivas-Malatya yolu ulaşıma açıldı

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Sivas-Malatya kara yolu ulaşıma açıldı. Sivas genelinde 820 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ulaşıma kapalı olan Sivas-Malatya kara yolu, kara yolları ekiplerinin çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı. Sivas'ı çevre illere bağlayan diğer kara yollarının da açık olduğu belirtildi. Yetkililer, yolların ulaşıma açık tutulması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini bildirdi.

İl genelinde dün ulaşıma kapalı olan 975 köy yolundan 155'inin Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince ulaşıma açıldığını belirten yetkililer, şu anda 820 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, bu yolların da açılması için ekiplerin seferber olduğunu belirttiler.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 91 köye elektrik verilemediğini, 146 yerleşim birimiyle de haberleşmenin sağlanamadığını kaydeden yetkililer, elektrik ve haberleşme sorununun da giderilmeye çalışıldığını ifade ettiler.

-Ulaşıma kapalı il ve devlet yolları-

İl genelinde bazı il ve devlet yollarının da ulaşıma kapalı olduğunu belirten yetkililer, bu yolların açılması çalışmalarının da sürdüğünü bildirdiler.

Ulaşıma kapalı olan il ve devlet yolları şöyle:

''Divriği-Arapkir devlet yolu Mursal ayrımı, Danişment il yolu Divriği-Arapkir ayrımı, Çırçır il yolu Yıldızeli-Sivas ayrımı, Şarkışla-Pınarbaşı devlet yolu, Şarkışla-Akçakışla il yolu, Sızır-Çayıralan il yolu Gemerek-Şarkışla ayrımı, Eğenci il yolu Gemerek-Çayıralan ayrımı, Akdağmadeni il yolu Gemerek-Çayıralan bölümü, Sivas-Karaçayır il yolu, Karayün il yolu Sivas-Hafik bölümü, İmranlı il yolu Suşehri-Refahiye ayrımı, Karacaören il yolu İmranlı-Refahiye ayrımı, Gedikbaşı-İliç il yolu Zara-Divriği ayrımı, Deliktaş il yolu Sivas-Kangal ayrımı, Altınyayla-Kangal il yolu, Mursal il yolu Kangal-Divriği ayrımı, Konakpınar il yolu Kangal-Gürün ayrımı, Kuşkayası il yolu Kangal-Gürün ayrımı, Direkli-Bedirli-Hanlı devlet yolu Sivas Yıldızeli ayrımı, Zara-Bolucan-Beypınarı devlet yolu Kangal-Divriği ayrımı, Sincan il yolu, Celalli il yolu Hafik-Zara ayrımı, Karayün-Celalli il yolunun Sivas-Hafik Devlet yolu ayrımı, Kırkgöz-Sincan-Divriği yolu Kangal-Divriği ayrımı.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title