Haberler

Kaptan Panik Yaptı Ortalık Ayağa Kalktı

Geminin Batacağını Sanan Suriyeli Kaptan ve Personel Panik Yapınca Ortalık Ayağa Kalktı.

Dün gece yarısı İzmit Körfezi'nin Gebze Eskihisar açıklarında balast suyu boşaltılması sırasında yapılan bir hata nedeniyle geminin batacağını sanan Suriyeli kaptan ve personel panik yapınca ortalık ayağa kalktı. Aynı zamanda şeker hastası olan ve şekeri yükselen kaptan telsizle yardım isteyip personele de 2 bin 500 tonluk gemiyi terketmelerini istemesinden sonra, Liman Başkanlığı ve gemi acentasının tecrübeli kaptan ve denizcileri hatayı anlayıp hurda demir yüklü gemiyi düzeltti.

Alınan bilgiye göre Rusya'dan Kocaeli'nin Dilovası ilçesi sahilinde kurulu Çolakoğlu Metalurji Fabrikası'na ait limana hurda demir çelik getirdiği belirtilen 2 bin 500 tonluk "Alzahra" adlı Kamboçya bandralı gemi Eskihisar açıklarında demirledi. Kaptan Yaser Hareshı dahil 9 kişilik personeli de Suriyeli olan gemide, dün gece yarısı geminin dengesini sağlayan sağ taraftaki tanklarda bulunan balast sularının bir bölümünü boşaltmak istediler. Ancak sonra yapılan tesbitlere göre gemi personeli balast suyunu boşaltmak yerine içeri su almaya başlayınca gemirir derngesi bozuldu ve sancak tarafına doğru yatmaya başladı.

Gemideki bu yanlışlığı farketmeyen kaptan ve personel su aldıklarını ve batmakta olduklarını sanarak telsizlerle yardım istemeye başladı. Durumdan haberder olan Sahil Güvenlik, Liman Başkanlığı ve geminin acentesi Transbosphor Deniccilik harekete geçti. Bu arada aşırı derecede heyecanlanan ve şeker hastası olduğu belirlenen gemi kaptanı Yaser Hareshı şekerinin aşırı derecede yükselmesi nedeniyle fenalaşırken personele de gemiyi terketmeleri talimatı verdi.

Gemiye yanaşan sahil güvenlik botuyla sahile getirilen gemi kaptanı Darıca Farabi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada geminin bağlı bulunduğu acentanın deneyimli kaptan ve denizcileri Al Ahzar gemisine çıkarak personelle de konuştuktan sonra hatayı anladı ve geminin dengesini bozarak yanlışlıkla içeri basılan balast suyunu boyşaltı geminin dengesini sağladı.

Gemi bugün Dilovası'nda kurulu Çolakoğlu Metalurji Fabrikası'nın limanına yanaşarak hurda demirleri boşaltacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title